FIRMA BEZ ZAPOSLENIH: Ne radimo jer nam banke ne otvaraju račune

- Razlog što nemamo aktivnosti je što su neke banke odbile da nam otvore poslovne račune a odmah zatim su druge, kod kojih smo imali otvorene račune, ugasile te račune bez ikakvog obrazloženja - ističe se u saopštenju TS Imperiala

  • 2

Kompanija TS Imperial Clearing House saopštila je danas da ne može da radi i zapošljava radnike u Srbiji jer banke ne žele da joj otvore račun.

Agencija za privredne registre (APR) juče je objavila da je TS Imperial na četvrtom mestu po kapitalu u 2013. godini, ali da nema zaposlenih ni prihoda. Po podacima APR-a, nenovčani kapital te kompanije je 184 milijarde dinara, a osnovački kapital 24.000 dinara.

- Razlog što nemamo aktivnosti je što su neke banke odbile da nam otvore poslovne račune a odmah zatim su druge, kod kojih smo imali otvorene račune, ugasile te račune bez ikakvog obrazloženja - ističe se u saopštenju TS Imperiala.

Dodaje se da ta firma bavi finansijskim inženjeringom i posluje za račun svojih klijenata u oblasti investicionog bankarstva, što znači da upravlja imovinom i novcem svojih klijenta.

Kako je saopšteno, zbog toga što je TS Imperialu onemogućeno da ima račun u banci ta firma je knjižila gubitke, u iznosu koji su odobrili osnivači.

- Mi ne dovodimo u rizik poverenu imovinu naših klijenata po cenu da nikada ne pokrenemo aktivnosti u Srbiji - navodi se u saopštenju i oadaje da je o problemima TS Imperiala pre 10 meseci obaveštena Narodna banka Srbije, a da do sada nije stigao nikakav odgovor.

- Zbog visine unetog kapitala naša firma se kvalifikuje za velike projekte, mahom državne (izgradnja brana, puteva, naselja) koji se planiraju mesecima, pa čak i godinama, i zbog toga nije neobično da nema prometa na računu niti registrovanog profita čak i u prvih nekoliko godina - navodi se u saopštenju TS Imperiala.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA