MI MOŽEMO SVE: Počeo drugi letnji kamp za mladiCe

Kamp je model za smanjenje straha i anksioznosti kod dece sa malignim bolestima kroz brojne aktivnosti i avanture koje su u saradnji sa stručnim osobljem osmišljene specijalno za njih

  • 0

Sa platoa ispred glavne Železničke stanice u Beogradu, oko 10 sati jutros krenuo je autobus pun mladica na drugi besplatni rehabilitacioni letnji kamp „Mi možemo sve!“.

Destinacija je Jele Ježevica podno Divčibara, gde će se o deci neprekidno brinuti 14 volontera različitih profila, uključujući pedijatra, medicinsku onkološku sestru i psihologa. Svi volonteri su prošli specijalnu obuku za ovaj jedinstveni model samostalnog kampa u Srbiji.

- Daćemo sve od sebe da i ovogodišnji kamp bude efikasan model za smanjenje straha i anksioznosti kod dece sa malignim bolestima kroz brojne aktivnosti i avanture koje su u saradnji sa stručnim osobljem osmišljene specijalno za njih - kažu organizatori kampa.

Cilj edukativnih i zabavnih radionica je da deca i mladi nauče da budu nezavisni i ovladaju socijalnim veštinama koje će im pomoći da se uhvate u koštac sa ovom opakom bolešću, ali i da budu opušteniji i bolest ne shvate kao ograničenje i prepreku da budu ono što jesu – deca.

Kamp je i prilika da deca istraže svoje mogućnosti i pomere kako fizičke, tako i mentalne granice. U kampu se deci predstavlja sistem zdravih navika, obezbeđuje rekreacija i daju odgovori na mnogobrojna pitanja koja proizlaze iz procesa lečenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA