BUBALO NA SUĐENJU: Ovde sam da neko pokupi poene!

- Ovde sam iz puke potrebe da se optuži jedan ministar, na nekog svali nezadovoljstvo privatizacijom, podlegne populizmu i iskoristi prilika da se prikupe poeni u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije - rekao je Bubalo, iznoseći svoju odbranu

  • 14

Suđenje bivšem ministru privrede Predragu Bubalu i ostalim optuženima za zloupotrebe prilikom privatizacije "Luke Beograd" počelo je danas u Specijalonom sudu iznošenjem odbrane optuženih, prilikom čega je Bubalo istakao da je slučaj iskreiran kako bi se na nekoga svalilo nezadovoljstvo rezultatima privatizacije.

- Ovde sam iz puke potrebe da se optuži jedan ministar, na nekog svali nezadovoljstvo privatizacijom, podlegne populizmu i iskoristi prilika da se prikupe poeni u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije - rekao je Bubalo, iznoseći svoju odbranu.

Prema njegovim rečima, Tužilaštvo je prilikom podizanja optužnice trebalo da uzme u obzir kontekst, odnosno stanje u privredi u periodu kada je "Luka Beograd" privatizovana, jer je to preduzeće poput ostalih bilo ophrvano velikim dugovima...

Kako je Bubalo istakao, akcije "Luke Beograd" prodate su na tržištu po 70 odsto višoj ceni od njihove knjigovodstvene vrednosti pri čemu je istakao da zemljište na kojem se nalazi Luka nije bilo predmet privatizacije iako je ono bilo najvrednije pošto je Luka imala samo pravo korištćenja, ne i vlasništva.

On je rekao da se ministarstvo, niti on lično nisu mešali u proces prodaje akcija "Luke Beograd" i da ni sa kim nije organizovao kriminalnu grupu i vršio nezakonite radnje prilikom prodaje tog preduzeća.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    10. jul 2014 | 12:23

    Ha ha pitajte gospodina koliko je uzeo parica od SuperVera Vozdovac otiso je sav srecan nakon prezentacije u hajatu :)) lapolapo

  • Miiile, još dinamita!

    10. jul 2014 | 12:33

    Bravo,pa ti treba da kažeš za koga robijaš,ali ne smeš.

  • h1ghwaymen

    10. jul 2014 | 13:36

    Mozda ce neko da skupi poene, ali javna je tajna da si kao predstavnik Vlade trazio pola miliona evra za Dobar dan, kad treba nekom da zavrsis veliki posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA