VANREDNO STANJE: Izbeglice iz Ukrajine okupirale Rusiju

Vanredno stanje je proglašeno u Volgogradskoj, Rostovskoj, Astrahanskoj i Stavropoljskoj oblasti, republici Kalmikiji i na Krimu. U Rusiji se trenutno nalazi 480.000 izbeglih Ukrajinaca, a u privremenom smeštaju broj premašuje 20.000

  • 8

Šest ruskih oblasti proglasilo je vanredno stanje zbog velikog priliva izbeglica iz Ukrajine, izjavio je danas zamenik ruskog ministra za vanredne situacije Vladimir Artamonov.

Vanredno stanje proglašeno je u Volgogradskoj, Rostovskoj, Astrahanskoj i Stravropoljskoj oblasti, republici Kalmikiji i na Krimu, rekao je Artamonov, dodajući da je stanje visoke pripravnosti proglašeno u Belgorodskoj i Voronješkoj oblasti, preneo je Itar Tas.

Prema podacima ruske Federalne službe za migracije, trenutno se u Rusiji nalazi oko 480.000 državljana Ukrajine.

Broj ukrajinskih izbeglica koji se nalaze u privremenom smeštaju u Rusiji premašuje 20.000, od čega su 8.322 deca, rekao je portparol ruskog Ministarstva za vanredne situacije Aleksandar Drobiševski.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto - ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    10. jul 2014 | 15:17

    Pa to je od samog početka bilo jasno da će Putin kao i Slobo po onih 300 000 srba iz RH i BiH, doći po svoje ruse iz ukrajine,samo njih ima malo par miliona više!

  • dr

    10. jul 2014 | 15:41

    Da se nisu bunili niko ih ne bi dirao, ovako eto im.

  • лола

    11. jul 2014 | 20:31

    Доведите те избеглице у Србију и поделите им напуштене куће по српским селима.Тако ће Србија поново оживети.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA