Psihički bolesnik napao bolničarku u Pirotu!

- Razbio je zaključana vrata od šaltera, izbio mi slušalicu iz ruku, udario pesnicom u bradu. Ja sam bila u šoku, jedva se setila broja policije i pozvala patrolu koja je došla za svega dva minuta - kaže napadnuta Mariva Rančić

  • 6

Laborantkinju u laboratoriji Doma zdravlja u Pirotu Marivu Rančić fizički je napao pacijent koji je čekao pred šalterom za rezultate ispitivanja krvi.

Kako je za Telegraf.rs izjavila napadnuta laborantkinja, on je najpre insistirao da odmah dobije rezultate.

-Ja sam u tom momentu bila za šalterom. Tražio je odmah da dobije rezultate, nakon čega sam ga ja zamolila da se strpi još par minuta da kompletiram rezultate za sve pacijente, s obzirom da je još nekoliko pacijenata već čekalo u hodniku. Na to mi je on rekao da je neurotičar i kazao "Sad ćeš ti videti". U tom momentu zazvonio je telefon, ja sam podigla slušalicu, a on je razbio zaključana vrata od šaltera, izbio mi slušalicu iz ruku, udario pesnicom u bradu. Ja sam bila u šoku, jedva se setila broja policije i pozvala patrolu koja je došla za svega dva minuta - kaže Mariva.

Specijalista kliničke biohemije Dr Dragana Madić, kaže da nema opravdanja za fizičke nasrtaje na radnike u laboratoriji.

- Znamo da pacijenti imaju zaštitnika svojih prava, a mi zdravstveni radnici nemamo. Nadamo se da ćemo i mi dobiti nekog ko će štititi naš profesionalni i stručni rad - kazala je dr Madić.

Kako Telegraf.rs saznaje, reč je o psihijatrijskom bolesniku koji je odmah poslat na odeljenje psihijatrije pirotske bolnice.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dovla

    11. jul 2014 | 11:50

    Kako su svi psihicki bolesnici ljudi koji napadaju doktore i sestre, a doktori ubice i sestre koje maltretiraju pacijente uglrdni gradjani

  • Vojin

    11. jul 2014 | 12:52

    Naravoucenie: Zdravstveni radnici,krenite sa radom ,ne ponasajte se kao da ste na neku vezbicu van skolske nastave,jer niko ne dolazi kod vas da caska kako bi utrosio malo vremena ,nego zbog ZDRAVSTVENOG problema. Vecinom lekara radi, ali zato vecina sestara se ponasaju kao da su dosle na modnu reviju ,tako da ne treba da ih iznenadjuju takve reakcije pacijenata.

  • duki

    11. jul 2014 | 15:02

    A da ti se nije mozda obratio nekoliko puta a ti ga hladnokrvno iskulirala jer si caskala na tom telefonu? Ta prica mi je vise verovatna znajuci vas med. sestre...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA