Rusija produžava azil Snoudenu

- Ne vidim razlog da se ne produži privremeni azil. Okolnosti se nisu promenile. Snoudenov život je ugrožen tako da Federalna služba za migraciju ima osnova da produži njegov status - izjavio je šef tog savetodavnog tela Vladimir Voloh

  • 0

Rusija će najverovatnije produžiti privremeni azil bivšem američkom obaveštajcu Edvardu Snoudenu zbog toga što mu je "ugrožen život", izjavio je danas zvaničnik blizak ruskoj Federalnoj službi za migraciju.

Snouden je pobegao u Rusiju nakon što je obelodanio detalje tajnog državnog programa za nadgledanje i Moskva mu je 1. avgusta 2013. dala jednogodišnji azil, uznemirivši Vašington koji želi da mu sudi za špijunažu, navodi Rojters.

Snoudenov boravak u Rusiji je naneo štetu odnosima između Moskve i Vašingtona, koji su napeti i zbog kriza u Siriji i Ukrajini, kao i pitanja iz oblasti ljudskih prava, bezbednosti i trgovine.

- Ne vidim razlog da se ne produži privremeni azil. Okolnosti se nisu promenile. Snoudenov život je ugrožen tako da Federalna služba za migraciju ima osnova da produži njegov status - izjavio je šef tog savetodavnog tela Vladimir Voloh.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA