Postavljena tabla Trg OVK u Kosovskoj Mitrovici!

- Od gradonačelnika i nadležnih opštinskih službi očekujem da prate situaciju na terenu, rade po zakonu i da me o tome me obaveste - kaže za Telegraf potpredsednica Skupštine Opštine Severne Mitrovice Ksenija Božović

  • 9

U severnom delu Kosovske Mitrovice, sinoć je, na putu koji vodi prema multietničkom selu Suvi Do, postavljeno više betonskih blokova (cevi napunjenih zemljom), na kojima je postavljena tabla sa natpisom "Trg OVK".

Na raskrsnici koja vodi prema etnički mešovitom selu Suvi Do nadomak severne Kosovske Mitrovice noćas je osvanuo "Trg OVK" (na albanskom Sheshi UQK) sa istaknutom zastavom Republike Albanije.

Naime na više betonskih obruča napunjenih zemljom postavljen je natpis. Prethodne noći u etnički mešovitom naselju Bošnjaka Mahala u sevrnom delu Kosovske Mitrovice postavljen je betonski blok sa natpisom “Trg Adema Jašarija”.

Ova dva trga koji su Albanci postavili u roku od 24 časa, kao odgovor na početak radova na pešačkoj zoni i Trgu cara Lazara u blizini glavnog mosta.

Potpredsednica Skupštine Opštine Severne Mitrovice Ksenija Božović je u izjavi za Telegraf upozorila da tenzije u podeljenom gradu na Ibru rastu i da očekuje od današnjeg razgovora u Briselu na temu aktuelnih događšaja u Mitrovici na koje su pozvani direktor Kancelarije za KiM Marko Djurić i Edita Tahiri "jasne stavove i instrukcije za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice".

- Od gradonačelnika i nadležnih opštinskih službi očekujem da prate situaciju na terenu, rade po zakonu i da me o tome me obaveste - rekla je Božović i dodala da je SO jčue zvančino zatražila obustavu svih gradjevinskih radova na teritoriji opštine bez validne dokumentacije.

Prema njenim rečima sva potrebna dokumentacija postoji samo za izgradnju pešačke zone nadomak glavnog mosta na Ibru, gde su radovi u toku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V m.!!

    11. jul 2014 | 13:20

    E jest spomenik...kakva vojska takav i spomenik...ovo je nesto novo! Teroristi podizu spomenik..USTANI CICA DRAZO PREUZMI KOMANDU PA RASTERAJ OVU RAZULARENU BANDU...

  • COK

    11. jul 2014 | 13:27

    Sta bre miran, dokle vise ovo da trpimo?!

  • Boki

    11. jul 2014 | 12:56

    Takvih ce provokacija biti jos dugo, treba ostati miran.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA