HOROR: Roditelji danima igrali igrice i izgladneli bebu nasmrt!

Ovo nije prvi smrtni slučaj u Južnoj Koreji koji je povezan sa zavisnošću od video igara i interneta. Jedan 22-godišnjak preminuo je nakon što je 50 sati bez prestanka igrao Star Craft, dok je jedna zavisnica u WC-u internet kafića ugušila tek rođenu bebu

  • 8

Koliko je opasna zavisnost od video igrica i interneta pokazuje i novi dokumentarac televizije HBO pod nazivom "Love child". U njemu je prikazano kako je opsednutost igricama jednog južnokorejskog para prouzrokovala smrt njihove tada dvomesečne ćerke.

Pomenuti par je sate provodio u internet kafićima igrajući igru Prius. Ono što je naročito bizarno u celoj priči je to da su u toj igri odgajali virtuelno dete, dok su svoju tek rođenu ćerku Sarang zanemarivali, izgladnjivali i ostavljali samu.

Ovaj par uopšte nije imao stalni posao, već su sav novac zarađivali prodavanjem virtuelne valute koju su zarađivali u igrici Prius. Putem te valute gejmeri mogu kupovati virtuelne predmete u igri. Jedan od zaposlenih u internet kafiću PC Bang koji je ovaj par najčešće posećivao, rekao je kako bi oni zajedno došli nakon večere i ostajali tu celu noć igrajući igre.

- Bili su tako srećni, zajedno izgubljeni u igrama - tvrdi ovaj čovek.

Međutim, dok su oni uživali igrajući igre, kod kuće su ostavljali bebu bez hrane i nadzora zbog čega je ona brzo i umrla. Ova tragična priča na kraju je rezultovala hapšenjem roditelja, a prilikom izricanja kazne sud je uzeo u obzir njihovu zavisnost o video igrama kao glavni razlog za zanemarivanje deteta koje je dovelo do njene smrti. Prema južnokorejskim zakonima, osobe sa poremećajima imaju pravo na smanjenje kazne.

Inače, ovo nije prvi smrtni slučaj u Južnoj Koreji koji je povezan sa zavisnošću od video igara i interneta. Jedan 22-godišnjak preminuo je nakon što je 50 sati bez prestanka igrao Star Craft, dok je jedna zavisnica u WC-u internet kafića ugušila tek rođenu bebu.

Zavisnost od video igara i interneta je sve veći problem. Milioni ljudi širom sveta ne mogu da provedu dugo vremena bez računara, tableta ili pametnih telefona, a da ne provire šta ima novog na mreži. Kako bi izlečili decu od zavisnosti u Kini su otvoreni posebni kampovi u kojima vlada vojnička disciplina, a deca su zaposlena ceo dan kako ne bi mogli da razmišljaju o igrama.

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA