POSLE ZABRANE PSOVKI: Rusi zabranjuju i stripove?

Ruski distributer "Rospechat" tvrdi da stripovi propagiraju nasilje i okrutnost, a kao primer navodi superheroje stripa "Osvetnici" koji se bore protiv "sluga Ruske Federacije oslikanih sa puno sovjetskih simbola"

  • 23

Nedavno je u Rusiji zabranjena upotreba psovki u knjigama, filmovima, pesmama, pozorišnim predstavama i blogovima. Medijske državne firme sada se okomile na stripove jer, kako tvrde, propagiraju kult nasilja i unizuju ruske simbole.

Ruska državna kompanija zadužena za distibuciju štampe zatražila je od državnog kontrolora medija "Roskomnadzora" da ispita da li Marvel stripovi klevetaju sovjetske simbole i propagiraju kult nasilja.

Distributer "Rospechat" tvrdi da stripovi naročito propagiraju nasilje i okrutnost i navodi kao primer superheroje stripa "Osvetnici" (The Avengers) koji se bore protiv "sluga Ruske Federacije oslikanih sa puno sovjetskih simbola", prenosi "The Moscow Times".

Iako se ta priča završava u miru, "Roskomnadzor" je pristao da ispita tvrdnje i proveri stripove. Ovaj ruski kontrolor razmišlja da izda zvanično upozorenje izdavaču Marvelu. Dva upozorenja u toku jedne godine omogućavaju ukidanje licence upozorenom izdavaču.

Izdavač Egmont, koji radi u sporazumu sa Marvelovim matičnim preduzećem Voltom Diznijem, i dalje namerava da izda stripove sledećeg meseca, ali najverovatnije sa uklonjenim sovjetskim simbolima.

Strip serija "The Avengers" prvi put je štampana 1963. godine, a po njoj je snimljeno i nekoliko Holivudskih blokbastera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    12. jul 2014 | 02:09

    Podrzavam akciju ruske drzave.

  • Nenad

    12. jul 2014 | 01:10

    amerikanci, spasiosici sveta i citavog univerzuma! Svaka cast Rusima, polako polako i potpuno ce da se otrgnu od americkog smrtonosnog zagrljaja u kojem je citav svet!

  • Veste

    12. jul 2014 | 01:25

    Pa sta se Vas tice sta oni zabranjuju. Ko zna kakvom ih prpagandom Ameri zasipaju kako bi uticali na naivan mladi svet. Ja se ne bih mesala a pogotovu sto se psovanja tice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA