BEBA HEROJ: Preživela 16 sati zakopana ispod ruševina! (VIDEO)

Spasavanje se odvijalo u Alepu koji drže sirijski pobunjenici, a među spasiocima su bili pripadnici organizacije Civilna odbrana Alepa. Čim su čuli plač bebe počeli su da otkopavaju ruševine, a kada su je spasli savladale su ih emocije

  • 12

Dvomesečna beba iz Sirije preživela je čak 16 sati ispod tone betona koji se srušio na nju i njenu porodicu tokom dramatičnog bombardovanja Alepa.

Neverovatna scena spasavanja devojčice zabeležena je kamerom, nakon čega je video objavljen na Tviteru, a odatle je za samo nekoliko minuta obišao svet. Snimak, koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim prikazuje nekoliko muškaraca koji su čuli bebin plač ispod betonskog zida, a onda svom snagom počeli da sklanjaju ogromne komade maltera, armature i drugog materijala.

Tokom kopanja vrisak malenog bića postajao je sve jači, ali u jednim momentima i isprekidan, zbog čega su pomislili da nesrećno dete neće izdržati dok stignu do njega, piše Kurir.

Kada su ugledali kako se glavica pojavljuje ispred njih, muškarci su zaplakali, a zatim su lagano počeli da sklanjaju beton kako je ne bi povredili. Kada ju je jedan od njih izvukao na svi u glas su povikali "Ovo je čuda života" i "Bog je veliki", a devojčica koja nije prestajala da plače, lagano se umirila, čak se u jednom trenutku i osmehnula svojim spasiocima.

- Nakon 16 sati rada u užasno teškim uslovima, pripadnici civilne odbrane u jugositočnom delu Alepa, Ansariju su uspeli da spasu bebu od jedva dva meseca. Nakon toga, pronašli su i bebinu majku koja je takođe bila zatrpana, ali je prošla s manjim povredama - piše ispod video zapisa.

Inače, spasavanje se odvijalo u delu Alepa koji drže sirijski pobunjenici, dok su među spasiocima bili pripadnici takozvane organizacije Civilna odbrana Alepa. Režimske snage svakodnevno bombarduju taj nekada najlepši sirijski grad, a do sada je ubijeno više hiljada njegovih stanovnika. Zapadni deo Alepa drže snage predsednika Bašara al Asada.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Incognito

    13. jul 2014 | 01:08

    Kako mi je teško da gledam stradanja i muku dece gde god da žive i koje god da su vere! Lepota mala, kakva je, kao med...

  • Samanta

    13. jul 2014 | 01:03

    Zasto ljudi ginu kad je samo jedan zivot...ne shvatam ....

  • Kontras

    13. jul 2014 | 01:25

    Boze Gospode najveci si i dela tvoja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA