Transparent s kukastim krstom zavijorio se iznad Njujorka!

Na transparentu su uz kukasti krst i poruku kojom se objašnjava njegovo "pravo" značenje, bili i znak mira i Davidova zvezda

  • 2

Transparent čiji je cilj da promeni shvatanja ljudi o tome šta označava kukasti krst (svastika), a koji je u subotu razvio jedan avion iznad plaža u Njujorku i na Long Ajlendu, izazvao je negodovanje mnogih kupača.

Na transparentu su uz kukasti krst i poruku kojom se objašnjava njegovo "pravo" značenje, bili i znak mira i Davidova zvezda, izveštava AP.

Prezentaciju transparenta iznad plaža naručio je Međunardoni pokret Relijanaca, sekte koja veruje da su ljudsku vrstu začeli vanzemaljci. Oni nastoje da jednom godišnje, svakog leta, podsete ljude da je pre Adolfa Hitlera kukasti krst bio davnašnji simbol blagostanja za pripadnike više religija, između ostalog i za hinduiste i budiste.

S druge strane, neki od kupača koji su se zatekli na plaži u trenutku preleta aviona s transparentom, ističu da nema načina da se rehabilituje simbol koji izaziva tako jaka osećanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • astra75

    14. jul 2014 | 10:18

    Tako to počinje, kukasti krst je u stvari simbol blagostanja a pedofilija je bolest a ne zločin. A sve u cilju povećanja sloboda i prava, koja kako mi se čini imaju svi drugi a ja sve manje, ustvari preciznije je reći nikad manje u ovoj eri sloboda i prava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA