Vatikan demantovao da ima 8.000 pedofila!

Prema italijanskom listu, kojem je papa dao intervju, rimokatolički poglavar je rekao da seksualno zlostavljanje dece kao "lepra" inficira Crkvu

  • 15

Italijanski list "Republika" objavio je izjavu pape Franje da među sveštenstvom Rimokatoličke crkve ima dva odsto pedofila, piše danas Bi-Bi-Si, navodeći i da je Vatikan demantovao tu informaciju.

To bi značilo da je među 414.000 katoličkih sveštenika u svetu 8.000 pedofila.

Prema italijanskom listu, koji je u svom nedeljnom izdanju tri stranice posvetio razgovoru koji je papa četvrtak imao sa urednikom lista Euđenijem Skalfarijem, rimokatolički poglavar je rekao da seksualno zlostavljanje dece kao "lepra" inficira Crkvu.

Međutim, portparol Vatikana Federiko Lombardi rekao je da "Republika" nije tačno prenela papine reči.

Portparol je u kratkom saopštenju naveo da to nije bio "intervju u pravom smislu reči", da Skalfari nije snimao ono što je papa govorio, kao i da tekst nije bio na autorizaciji.

- Među dva odsto pedofila su sveštenici, biskupi i kardinali. Više je onih koji znaju o tome i ćute - prenela je "Republika" reči poglavara Rimkatoličke crkve, koji je dodao da je "ovakvo stanje nepodnošljivo".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA