Počelo suđenje Naseru Keljmendiju

Specijalno tuzilastvo Kosova tereti Keljmendija za četiri krivična dela vezana za međunarodnu trgovinu drogom, kao i za ubistvo državljana BiH Ramiza Delalića

  • 4

U osnovnom sudu u Prištini počelo je suđenje Naseru Keljmendiju, javili su danas prištinski mediji.

Specijalno tuzilastvo Kosova tereti Keljmendija za četiri krivična dela vezana za međunarodnu trgovinu drogom, kao i za ubistvo državljana BiH Ramiza Delalića.

Specijalno tužilastvo Kosova početkom meseca podiglo je optužnicu protiv Keljmendija za nekoliko krivičnih dela, uključujući organizovani kriminal i rukovođenje organizovanom kriminalnom grupom.

U optužnici se Keljmendi tereti i za teško ubistvo Ramiza Delalića Ćele 2007. godine u Sarajevu, kupovinu, posedovanje ili neovlašćenu prodaju i proizvodnju opasnih narkotika i psikoterapijskih substanci, uključujući razne količine - od 100 kilograma heriona do 150.000 ekstazi tableta.

Keljmendija je 6. maja 2013. godine uhapsila kosovska policija na osnovu međunarodne poternice, koju su izdale bošnjačke vlasti i od tada se nalazi u pritvoru na Kosovu.

Keljmendi se nalazi na "crnoj listi" SAD i poternici Interpola, na kojoj je označen kao jedan od najopasnijih narko dilera na Balkanu. BiH Keljmendija tereti za organizovanje ubistva Delalića u Sarajevu 2007.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    14. jul 2014 | 15:03

    Osudice ga malo morgen.

  • Boro

    14. jul 2014 | 18:37

    Čim je u njihove ruke ništa od toga

  • mikaca

    15. jul 2014 | 22:40

    Trebalo bi i Ljubisa Buha da odgovara zajedno sa njim. Ne znam sta radi nase tuzilastvo? Buha je unajmio ubice iz Sapcao Ramiza Delalica Cele, a sve zbog toga sto je Delalic svojevremeno jurio Buhu po Istambulu, ali je ovaj pobegao u srpsku ambasadu i plakao dok mu nisu garantovali sigurnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA