Zaječarski privrednici podržali Zakon o radu

- U Srbiji se u poslednjeh 15 godina, i duže, širi jedna vrsta zaraze koja se zove nerad. Novi Zakon o radu sprečiće, pre svega, širenje epidemije nerada koji je do sada vladao u svim sferama privrednog i društvenog života - kazao je predsednik Regionalne privredne komore Zaječar Dejan Tošić

  • 20

Danas je u Regionalnoj privrednoj komori u Zaječaru održana konferencija za novinare na kojoj su zaječarski privrednici, na čelu sa predsednikom Regionalne privredne komore Zaječar Dejanom Tošićem, podržali donošenje novog Zakona o radu.

Tošić je, govoreći kao predstavnik zaječarskih privrednika istakao da je novi Zakon o radu "izuzetno potreban da bi se konačno uveo red i sprečilo ono najgore – kolaps srpske privrede“.

- U Srbiji se u poslednjeh 15 godina, i duže, širi jedna vrsta zaraze koja se zove nerad. Novi Zakon o radu sprečiće, pre svega, širenje epidemije nerada koji je do sada vladao u svim sferama privrednog i društvenog života - kazao je Tošić.

"Ovakve pozitivne promene često nekima vrlo teško padaju", "u ovom slučaju najviše pogađaju najveće neradnike", "takvi će se svim sredstvima i na sve moguće načine boriti da takvi zakoni ne uđu u skupštinsku proceduru",  čulo se još na današnjoj konferenciji za medije.

Tošić je rekao i da od novog Zakona o radu očekuju, i podržavaju, smanjenje zloupotreba zaposlenih od strane poslodavaca, ali i značajno olakšano zapošljavanje, kako mladih, tako i osoba sa dugim radnim stažom. Ukidanje obaveza poslodavcima da otpremninu isplaćuju za celokupni radni staž, po čemu je Srbija bila jedinstvena u svetu, omogućiće lakše zapošljavanje starijih na neodređeno vreme.

Podršku novom Zakonu o radu svojim prisustvom potvrdilo je više predstavnika privrednih društava i preduzeća.

(D. Mitić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Damir

    14. jul 2014 | 14:54

    Neki nisu ni videli radno mesto,a primaju platu,neki su otisli u penziju i zaposlili se ponovo na istom mestu pa primaju i platu i penziju,a nista od posla ne pipaju,drugi rade za njih,e sto je mnogo,mnogo je.

  • Lejla

    14. jul 2014 | 14:37

    BAS TAKO NOVI ZAKON O RADU SAMO NERADNICI NECE PODRZATI!

  • beogradjanka

    14. jul 2014 | 14:44

    Dosta je bilo nerada,treba da se uvedu nove promene,da se zna red i rad,i da nam privreda ojaca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA