Ovako izraelski PVO obara rakete Hamasa! (VIDEO)

Nakon što su islamski militanti odbacili dogovor o primirju, izraelski premijer je rekao da će Izrael protiv rukovodstva Hamasa u pojasu Gaze upotrebiti "veliku silu"

  • 13

Nakon što je Hamas danas odbacio egipatski predlog o prekidu vatre i nastavio da raketira Izrael, izraelska vojska je posle pauze od šest sati izvela čitavu seriju vazdušnih udara na 30 meta širom pojasa Gaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da je palestinski pokret Hamas izabrao da nastavi borbu i da će zbog te odluke "platiti cenu".

Nakon što su "islamski militanti" odbacili dogovor o primirju, izraelski premijer je rekao da će Izrael protiv rukovodstva Hamasa u pojasu Gaze upotrebiti "veliku silu".

U televizijskom obraćanju, Netanijahu je rekao da Izrael nema drugog izbora osim da odgovori još snažnije, preneo je Asošijeted pres.

Američka novinska agencija navodi da je Izrael prihvatio egipatski predlog o primirju i zaustavio paljbu na šest sati danas, ali je popodne obnovio napade pošto je Hamas nastavio da raketira izraelsku teritoriju.

Izraelska vojska saopštila je da su ekstremisti iz Gaze ispalili oko 125 raketa od početka tog primirja.

Vatrom iz pojasa Gaze ubijen je jedan izraelski civil, što je prva žrtva na izraelskoj strani za više od nedelju dana međusobnog raketiranja, navodi AP. Izraelac je fatalno ranjen blizu prelaza Erez, navela je vojska.

Portparol izraelske hitne pomoći rekao je Agenciji Frans pres da je 38-godišnji čovek ranjen dok je isporučivao hranu vojnicima stacioniranim u tom području.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zale

    15. jul 2014 | 21:46

    Znaci tacno sam znao da ce jadni izraelci na kraju ispasti zrtve! Nemogu da verujem kuda ide ovaj svet!

  • Gepard

    15. jul 2014 | 22:23

    Ovaj Izrael je sila,imaju jako naoruzanje..

  • Zakon

    15. jul 2014 | 22:25

    Nece vas nista zastiti od Allahove kazne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA