Blagojević: Od EU 100 miliona evra pomoći

- Radi se o više od 100 miliona evra koliko ćemo samo od EU dobiti, a odakle ćemo moći da investiramo u proces obnove. Ima donatora koji su se izjasnili da će doprineti procesu obnove Srbije i BiH - Nemačka, Švajcarska - istakao je direktor za obnovu poplavljenih područja

  • 5

Direktor Kancelarije za obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević izjavio je danas da će Srbija za sanaciju štete od poplava od Evropske unije dobiti 100 miliona evra i ponovo pozvao opštine da dostave podatke o proceni štete.

On je rekao i da ne može da precizira koliko bi novca naša zemlja mogla da dobije sa Donatorske konferencije u Briselu.

- Mogu da naslutim neke okvire, ali je vrlo nezahvalno u ovom trenutku govoriti o tome. Postoje neki donatori koji su najavili podršku, ali nisu rekli tačno koliko novca nameravaju da doprinesu procesu obnove u Srbiji i BiH - rekao je Blagojević Radio-televiziji Srbije.

Rekao je da se jedino sigurno zna koliko ćemo novca dobiti od EU, te da će Unija biti najveći pojedinačni donator.

- Radi se o više od 100 miliona evra koliko ćemo samo od EU dobiti, a odakle ćemo moći da investiramo u proces obnove. Ima donatora koji su se izjasnili da će doprineti procesu obnove u naše dve zemlje - Nemačka, Švajcarska - istakao je Blagojević.

Na pitanje kako komentariše što je na današnju donatorsku konferenciju u Briselu pozvano i Kosovo, Blagojević kaže da je ono pozvano na način koji je uređen Briselskim dogovorom.

- Pozvane su i mnoge druge zemlje i poziv je upućen na jako puno različitih adresa - rekao je Blagojević.

Ponovo je kritikovao opštine koje do donatorske konferencije nisu uspele da dostave podatke o šteti.

- Opet sve opštine nisu na vreme odreagovale i poslale podatke o šteti i ja ne znam iz kog razloga. Kako je moguće da sam ja u većoj meri zainteresovan da se pomogne ljudima u opštinama nego što je rukovodstvima opština? Meni to stvarno nije jasno. Što se nas tiče, za nas je taj posao završen - zaključio je Blagojević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA