JEZIV PRIZOR: Spasioci iskopavaju dete iz ruševina! (FOTO) (VIDEO)

Usled granatiranja grada Snežoje, u istočnoj Ukrajini, jedan dečak se našao ispod ruševina sedmospratne zgrade koja je bila pogođena. Veliki broj građana je pomogao u lociranju mališana, kojeg je spasila daska

  • 5

Ukrajinska vojska je nastavila svoju ofanzivu na istoku zemlje, a juče je meta bio grad Snežoje koji se nalazi u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici. Iz ruševina jedne stambene zgrade koja je granatirana, izvučen je dečak koji je čudom preživeo.

Mali Bogdan je bio zatrpan duboko u ruševinama, ispod nekoliko tona teških ostataka zgrade od sedam spratova. Iz ostataka samo te zgrade izvučeno je 11 mrtvih tela, a povređenih je bilo 8. Ukrajinska vojska je gađala grad oko 6.30 časova ujutru, kada je većina ljudi spavala i zbog čega je veliki broj žrtava.

Vapaji deteta začuli su se kad je operacija raščišćavanja već odmakla, jer je bio suviše duboko zatrpan. Spasioci i ostatak građana su ga sve vreme dozivali i hrabrili, a on bi ih povremeno dozivao da bi čuli gde je i tu kopali.

Bogdanov tata i ostali spasioci su golim rukama i lopatama kopali da dođu do deteta. Kad je podignut poslednji betonski blok, videli su da se dečak sklupčao ispod daske koja mu je spasila život.

Ipak, nisu mogli da ga izvuku dok nisu uklonili ceo betonski blok. Čim je bio spasen, otac ga je odveo direktno u ambulantna kola.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravoslavac

    16. jul 2014 | 12:24

    Bravo za spasioce

  • Gruzanin

    16. jul 2014 | 15:41

    Mili BOGDANE, da se oporavis, porastes i da se najebes majke ovih ukrajinskih fasista!

  • DD

    16. jul 2014 | 18:13

    OVA STOKA SE NEĆE SMIRITI DOK NE BUDU SAMLEVENI. KAKO SPAVAŠ UBICO CIVILA I DECE?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA