Naslednica L'Oreala ilegalno finansirala Sarkozija?

Policija pretresla kuću najbogatije Francuskinje u sklopu istrage o ilegalnom finansiranju političkih stranaka

  • 0

Policija je izvršila pretres u kući najbogatije Francuskinje i naslednice kompanije L'Oreal Lilijan Betenkur u sklopu obimne istrage o ilegalnom finansiranju političkih stranaka i izbegavanju plaćanja poreza.

Neimenovani zvaničnik blizak istrazi rekao je da je policija zaplenila kompjuter 89-godišnje milijarderke tokom pretresa kuće koja se nalazi u jednom otmenom pariskom predgrađu, javio je AP.

Istažitelji žele da analiziraju elektronsku poštu koju je Betenkurova razmenjivala sa čovekom koji upravlja njenim bogatstvom, koje časopis "Forbs" procenjuje na 24 milijarde dolara.

Dugogodišnji porodični spor oko nasledstva pretvorio se u političku aferu, uključujući optužbe da je bogatašica izbegavala plaćanje poreza i ilegalno finansirala stranku francuskog predsednika Nikole Sarkozija.

Istovremeno, Sarkozi je negirao optužbe, koje je objavio jedan levičarski vebsajt, o tome da je za svoju predsedničku kampanju 2007. godine od tadašnjeg libijskog lidera Moamera Gadafija dobio 50 miliona evra.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA