ŠOKANTNO: Srbija u centru svetske prostitucije!

Na tranzitu ka zapadnoj Evropi, devojke iz Rusije, Rumunije, Ukrajine i Bugarske kopnenim putem prebacuju se do Srbije, gde su primorane na prostituciju

  • 1

Srbija je bitna karika jednog od pet glavnih svetskih lanaca za tranzit prostitutki i belog roblja ka zapadnoj Evropi, otkriva italijanski dnevnik "La republika".

Žene iz afričkih i azijskih zemalja i istočne Evrope ovde se i zadržavaju izvesno vreme tokom kojeg se, takođe, bave najstarijim zanatom. Do ovakvih podataka došli su italijanski mediji, čije su ekipe mesecima istraživale puteve kojima belo roblje stiže u zemlje EU.

Povod za otkrivanje takozvane balkanske rute, u kojoj je i Srbija, bio je slučaj Nigerijke Niki Favour Adekunle (19), čije je ugljenisano telo nađeno krajem prošle godine u planinama nadomak Palerma. Pretpostavlja se da je reč o kazni koja je stigla zbog toga što je želela se istrgne iz kandži prostitucije, kako bi zasnovala porodicu.

Niki je pre godinu dana stigla u Rim, gde je nameravala da u nigerijskom konzulatu izvadi dokumenta, kako bi se udala za mladića iz Palerma u kog se zaljubila. Obećano joj je da će raditi kao dadilja u jednoj italijanskoj porodici, ali je umesto toga završila kao jedna od 500 prostitutki na ulicama Palerma.

Ova drama privukla je italijanske novinare, koji su, posle višemesečnog istraživanja, otkrili pet kanala za "distribuciju" žena u Evropu.

Italijanski dnevnik "La republika" kao jednu od pet najvažnijih ruta u Evropi navodi i balkansku. Kako objašnjavaju, devojke iz Rusije, Rumunije, Ukrajine i Bugarske kopnenim putem prebacuju se do Srbije, gde su primorane na prostituciju.

Mnoge posle izvesnog vremena završavaju na Kosovu, gde se doslovno prodaju kupcu koji za njih ponudi najviše novca, kao na pijacama robova. Ostale se prebacuju u BiH i Hrvatsku, a konačno odredište su im zemlje zapadne Evrope.

(Izvor: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    13. mart 2012 | 10:56

    Gde su sad oni koji trabunjaju kako je Kosovo centar prostitucije i droge??? Kako sad Srbija epicentar prostitucije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA