Prvi slučaj virusa Zapadnog Nila u Srbiji!

U narednom periodu očekuje povećanje broja novih slučajeva u humanoj populaciji

  • 1

Prvi slučaj oboljevanja virusom Zapadnog Nila u Srbiji potvrđen je kod jednog pacijenta iz Bečeja, saopštio je danas Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

U pisanoj izjavi za Tanjug, ističe se da se u narednom periodu očekuje povećanje broja novih slučajeva u humanoj populaciji.

Prema definiciji slučaja, usaglašenoj sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) i Evropskim centrom za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC), virus Zapadnog Nila u humanoj populaciji se definiše i prijavljuje onda kada su kod pacijenta, pored kliničke slike koja ukazuje na infekciju virusom Zapadnog Nila, izolovana antitela u serumu i u likvoru, objasnio je "Batut".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Becca

    16. jul 2014 | 23:16

    Bio je i prošle godine virus zapadnog Nila bilo je i dosta obolelih samo nadležni ćute. A ove godine nisu prskali u martu kada je trebalo prvo prskanje plus loše vremenske prilike kasnije u maju i sada se čude sta se dešava a ove godine je bio nezapamcen broj krpelja a sada komarci.nema para za prskanje a mi obični ljudi moraćemo da nadjemo pare za lečenje od ujeda krpelja i komaraca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA