Preminuo Džoni Vinter, čuveni bluz gitarista (VIDEO)

Vinter je preminuo u hotelskoj sobi u Cirihu, u toku velike turneje po Evropi

  • 1

Slavni bluz gitarista i muzičar Džoni Vinter preminuo je u Cirihu u svojoj 70. godini.

Njegovo telo pronađeno je juče u hotelskoj sobi u kojoj je boravio u okviru velike turneje po Evropi. Poslednji nastup imao je u austrijskom gradu Vizenu, proteklog vikenda.

Džoni Vinter najpoznatiji je po svojim solažama, a od šezdesetih godina prošlog veka smatra se za jednog od najcenjenijih bluz gitarista.

Rođen je u Teksasu, a sklonost ka muzici pokazao je još kao jako mlad. Već sa četiri godine umeo je da svira klarinet, a sa 11 ukelele. Potiče iz muzičke porodice, a još kao tinejdžer svirao je bluz sa velikanima kao što su Madi Voters i Bi Bi King.

Prvi album "The Progressive Blues Experiment" objavio je 1968. kada ga je na muzičku scenu uveo članak u magazinu "Rolling Stone" pošto su ga nazvali "najžešćom teksaškom rok ponudom uz Dženis Džoplin". Isti časopis godinama kasnije uvrstio ga je u najbolje gitariste svih vremena.

Vinter je svirao klasike "Rollin and tumblin", "Bad luck and trouble", "Good morning, little schoolgirl", a dobitnik je brojnih priznanja i nagrada.

(Telegraf.rs / Izvor: usatoday.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA