BEZBOŽNICI: Irački teroristi uništili drevnu hrišćansku grobnicu! (VIDEO)

U jednoj od grobnica u džamiji u Mosulu, koju je uništio pripadnik ove terorističke grupe, počiva sveti prorok Jona, kojeg podjednako poštuju i muslimani i hrišćani

  • 18

Teroristička organizacija ISIS, koja je zauzela deo Iraka, postavila je na internet video snimak u kojem je zabeležen šokantan trenutak kada pripadnik pomenute grupe, obučen u crno, maljem razbija nadgrobne spomenike u Mosulu, u džamiji proroka Jone, kog poštuju i hrišćani i muslimani.

U jednoj od grobnica, čije nadgrobne spomenike uništava čovek u crnom, po predanju, počiva sveti prorok Jona. Takođe, pripadnici radikalne islamske terorističke grupe ISIS nastavljaju progon hrišćanstva u zauzetom Mosulu.

Ovog puta od ruku takfirista postradale su dve gradske saborne crkve. Tako su, prema rečima očevidaca, radikali ISIS-a uništili dve saborne crkve: prvu (sabornu crkvu Svetog Jefrema) koja je pripadala Sirijsko-jakovitskoj crkvi, i drugu koja je pripadala Haldejskoj katoličkoj.

Islamisti su oskrnavili oltare hramova i opljačkali sav crkveni inventar, postavivši na njihovim kupolama crne zastave "Države" umesto krstova. Takođe, govori se o oružanom napadu i pljačkanju dva objekta hrišćanske eparhijske uprave, koja se nalazi u mosulskom kvartu, "Aš-Šurta".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SSSS

    17. jul 2014 | 15:34

    TAKO SU RUSILI I SVETINJE NA KOSOVU-BRACA ZLIKOVCI!!!

  • Dacha

    17. jul 2014 | 15:23

    Koliko su neuki oni unistavaju grobnicu jednog od svojih proroka.

  • Goran

    17. jul 2014 | 17:19

    Da li se ikada desilo da se neko iz muslimanske organizacije ogradio ili čak osudio ovakve postupke?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA