Separatisti potvrdili da su oborili avion: Upozorili smo vas da ne letite našim nebom!

Igor Girken, “ministar obrane” separatističke, nepriznate Donjecke narodne republike, potvrdio da su pobunjenici oborili avion, ali je ubrzo povukao svoju izjavu

  • 11

Jedan od lidera proruskih pobunjenika u Donbasu je potvrdio da oni stoje iza napada nakon kojeg je srušen malezijski avion. Igor Strelkov - to mu je “ratno ime”, dok mu je pravi identitet Igor Girken, izjavio je sledeće: “Upozorili smo vas da ne letite našim nebom”, stoji na vebstranici koju koriste separatisti, ali izjava je brzo nakon toga uklonjena.

Strelkov je, naime, ocjenjuju zapadni mediji, mislio da je srušen još jedan ukrajinski transportni vojni avon.

Kad je pak shvatio da je reč o putničkom avionu, odmah je zatražio da se izjava ukloni. On je, inače, “ministar obrane” separatističke, nepriznate Donjecke narodne republike.

Strelkov/Girken jedno je je od najpoznatijih lica proruskih ustanika, a ukrajinski izvori tvrde da je veteran ruske vojne obaveštajne agencije. Američka televizijska mreža CBS je uspela skinuti njegovu izjavu s web stranice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedja

    18. jul 2014 | 10:04

    Rusi su pustili Srbiju niz vodu tokom rata 90 ih. Dozvolili su da NATO bombarduje Srbiju sa razno-raznim otrovima od kojih i danas umiru. I ponovo ce je pustiti niz vodu samo ako im bude u interesu.Nisam protiv njih a ni za njih

  • Srp i čekić

    18. jul 2014 | 09:37

    Pa nema šanse da Majka Rusija dozvoli braći Ukrajincima da uđu u EU ali nikako i pod cenu WW3 ako treba pa nisu to Srbi da puste braću hrvate da ih biju i sramote i teraju sa njihove zemlje alo Rusija je to!

  • Marko

    18. jul 2014 | 09:31

    I kasnije nisu htjeli prihvatiti odgovornost nego prebacivati krivnju na nekoga drugog. žalosno i jadno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA