IMAJU ZA JOŠ 7 DANA: Kragujevačko prihvatilište ostaje bez hrane! (FOTO)

Prihvatilištu u Kragujevcu hitno je potrebno mleko, jogurt, meso, suhomesnati proizvodi, voće, povrće, brašno i druge životne namirnice

  • 4

Kragujevačko Prihvatlištu za decu i omladinu ostaće za sedam dana bez hrane i zbog toga hitno moli Šumadince da doniraju pomoć za decu. Prihvatilište je u problemu jer je za javne nabavke, kojima bi se kupila neophodna hrana, potrebno mesec dana.

Hitno je potrebno mleko, jogurt, meso, suhomesnati proizvodi, voće, povrće, brašno i druge životne namirnice.

Žaklina Ilić, rukovodilac Službe za mlade u Prihvatilištu kaže da je apel na internetu postavljen juče, a da su iste večeri Kragujevčani počeli da se javljaju.

- Pozvala me je žena koja je naš stari darodavac, ne živi u Kragujevcu, ali kad dođe uvek nam stigne sa poklonima, kao najbliži rod ovoj deci. Zvali su nas prijatelji i stari donatori sa Prirodno matematičkog fakulteta, pomoć je ponudio Crveni krst - kaže Žaklina Ilić dodajući da šumadijski privrednici nisu još zvali da pomognu.

Prihvatilište za decu i mlade u Kragujevcu deo je Centra za razvoj usluga socijalne zaštite "Kneginja Ljubica". Prihvatilište obezbeđuje privremeni smeštaj deci žrtvama nasilja i zanemarivanja ili su u drugim socijalnim rizicima. U ovu ustanovu stižu mladi kojima je potrebno hitno izmeštanje iz porodice ili da deca budu sklonjena sa ulice.

Deca u Prihvatilištu borave 24 sata dnevno, koliko se zaposleni o njima brinu. Tu se hrane, odatle idu u školu, sve do trajnog smeštaja kod hranitelja, povratka u porodicu ili smeštaja u odgovarajuću instituciju. Tokom godine uslugu ovog Prihvatilišta koristi oko 35 korisnika, od kojih su preko 50 odsto iz drugih opština.

Kontakt za sve koji mogu i žele da pomognu je Žaklina Ilić na telefon 065 97 28 303. Kragujevčani se za svoje Prihvatilište za decu i mlade žestoko bore već mesecima jer je najavljeno da će broj zaposlenih u ustanovi biti drastično smanjen što bi onemogućilo rad ustanove. Zaposleni će u Prihvatilištu u istom broju ostati do prvog dana oktobra.

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vatro Marx

    18. jul 2014 | 14:18

    To nije za povijerivati da u jednom gradu Kragujevcu industrijski razvijen,po cijelom svijetu izvoze Fiat a diijeca nemaju hrane tako rijeci prijeti im glad.Tako bogatu menzu imaju u fabriku sa naj kvalitetnom hranom.Dali smo stvarno tako egoisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA