Ukrajinska vojska ubila 20 civila u Lugansku (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Tela nastradalih u jutrošnjem napadu nalaze se na ulicama ovog grada. Strahovanja su da je broj civilnih žrtava veći od 20. Grad nema struju i vodu, a pogođena je i zapaljena rafinerija Lisičansk

  • 10

Teškom artiljerijom po civilima. Najmanje 20 ljudi ubijeno je tokom napada ukrajinske vojske na grad Lugansk. Ukrajinske snage su pogocima iz višecevni raketnih lansera "grad" zapalile rafineriju Lisičansk, u regionu Luganska, jedinog proizvođača propilena u zemlji.

Tela nastradalih u jutrošnjem napadu nalaze se na ulicama ovog grada. Strahovanja su da je broj civilnih žrtava veći od 20.

Rafinerija je gađana sa aerodroma u Kramatorsku. U blizini Lisičanska se nalaze skladišta vodonika. Vatrogasne brigade nastoje da ugase požar u rafineriji, saopštavaju vlasti samoproklamovane Luganske Narodne Republike.

Na udaru ukrajinske artiljerije su se našla i neka predgrađa Luganska. U ovom gradu je prekinuto snabdevanje strujom i vodom.

Inače, Lisičansk je u vlasništvu ruske naftne kompanije Rosnjeft, koja se nedavno našla na udaru trećeg paketa američkih sankcija protiv Rusije, prenosi Itar-Tas.

(Telegraf.rs / Tanjug / Rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pravoslavac

    18. jul 2014 | 14:21

    Ma kakva ukrainska vojska- americki placenici cackaju mecku!!!

  • fff

    18. jul 2014 | 14:48

    Pa šta kaže Amerika i EU na ovaj zločin....i nacisti iz Kijeva????

  • Cccc

    18. jul 2014 | 14:47

    Rusija trpi. Da li bi kauboji ovo trpeli bar dan, ne verujem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA