NE UZVRAĆAJTE POZIV: Fantomi iz inostranstva zovu ljude od jutra do mraka?!

U "Telekomu" kažu da je važno da korisnici ne uzvraćaju pozive jer bi im mogli stići astronomski računi, kao i da nastoje da utvrde odakle pozivi potiču

  • 22

Fantomski telefonski pozivi iz inostranstva već danima uznemiravaju na stotine vlasnika fiksnih telefona u gradovima centralne Srbije.

Žitelji Kragujevca, Jagodine, Kraljeva, Kruševca i Paraćina primili su na desetine hiljada uznemirujućih poziva. Korisnici koji imaju identifikaciju kažu da su pozivi uvek iz inostranstva, da se brojevi ne ponavljaju i da nema pravila u koje vreme telefon zvoni.

Danica Banašević iz Paraćina sada uglavnom drži slušalicu kraj telefona jer joj je dozlogrdila zvonjava od koje nema mira ni danju ni noću, prenose Naše novine.

- Imam 86 godina i naravno da mi smeta... Stvarno me nervira, psihički sam ubijena -žali se baka Danica.

U "Telekomu" kažu da je važno da korisnici ne uzvraćaju pozive jer bi ima mogli stići astronomski računi. Pozivni brojevi često ne pripadaju nijednom svetskom operateru fiksne telefonije, već je reč o takozvanim negeografskim kodovima.

- Ukoliko se korisnik javi na takav poziv, ne dolazi do tarifiranja, već jedino ako napravi uzvratni poziv. Naša kompanija ne želi da spekuliše o izvorima , kao ni o eventualnim motivima ovih poziva, ali ćemo nastaviti sa nastojanjima da utvrdimo odakle pozivi potiču - kažu u "Telekomu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samsung

    19. jul 2014 | 02:32

    Vi da ste ozbiljna kompanija kao sto niste, postavili bi zastitu neku da takve stvari blokirate. Nego i vi radite u saradnji sa nekim da otmete pare narodu.

  • I šta sad?

    19. jul 2014 | 10:54

    Pa kad je reč o kako rekoste "pozivnim brojevima koji ne pripadaju nijednom svetskom operateru fiksne telefonije, tj. takozvanim negeografskim kodovima", logika nalaže da je cela ova stvar nelegalna. Na koji onda legalni način Telekom naplaćuje ovu uslugu svojim korisnicima, odnosno na koji način ti "fantomi" svoje usluge fakturišu Telekomu. Da nemamo zakone kakve imamo i da ne živim u državi u kojoj me ništa više ne može iznenaditi, ovo bi možda i prošlo sa nekim lakim objašnjenjem. Novinari ste, ispitajte ovo do kraja, jer je nesumnjivo pljačka. I naroda i države. Pozdrav.

  • Ha!

    19. jul 2014 | 01:58

    Hhahaha fiksni telefon. Ko se jos javlja na fiksni telefon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA