Gradonačelnik hteo da rastera muzikom Rome. Pogledajte šta su oni uradili (VIDEO)

Romi su postavili 30 kamp-kućica u gradić blizu Brisela, a pošto nisu hteli da odu posle dogovorenog dana, gradonačelnik je mislio da će s pomalo čudnim potezom da ih rastera

  • 11

Grupa Roma je odlučila da kampuje pored belgijskog grada Landena, ali je grubo probuđena u sredu ujutro jer je gradonačelnik unajmio di-džeja i naredio da im pušta glasnu muziku dok ne odu.

- Romi su još u nedelju stigli u Landen, gradić 50 kilometara istočno od Brisela. Dogovorili su se s vlasnikom zemljišta da će tamo postavito 14 kamp-kućica do utorka - tvrdi gradonačelnik Landena Đino Debru.

Rekao je da su u utorak odbili da odu i da je tada već bilo 30 kamp-kućica. Nakon toga je unajmio di-džeja, koja je počeo da im pušta muziku već u sredu ujutro.

- To je bio jedini način, jedina nenasilna metoda za postizanje sporazuma s njima. Bilo je teško pregovarati sa "kraljem cigana", kako se sam prozvao - rekao je Debru.

Lokalni mediji su napisali da je di-džej započeo svoj set sa pesmom "Sultans of Swing", grupe Dajr Strejts. Belgijska televizija prikazala je scene romske dece kako plešu uz tu muziku.

- Želio bih da se zahvalim gradonačelniku. Lepo od njega što nam je poslao dj-džeja da bi nas zabavio - rekao je jedan Rom.

Muzika je nastavila do ranog poslepodneva. Romi su se potom s policijom dogovorili da će otići do četvrtka.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrak

    19. jul 2014 | 21:20

    Teško je to rasterati kad se useli!

  • GGG

    19. jul 2014 | 22:02

    Pogresan izbor muzike, trebao je da pusti death metal pa da vidis...

  • Dr_sokrates

    19. jul 2014 | 21:39

    Haha pa de bracu rome muzikom da rasteras. Gradonacelnik nije dobro obavesten koliko romi vole muziku.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA