BIA sumnjiči Milovića?

Bivši načelnik UKP Rodoljub Milović se sumnjiči da je angažovao Milutina Markovića Putu, čoveka povezanog sa Dragoslavom Kosmajcem, da prati nekadašnjeg zamenika direktora BIA Dragana Markovića Markonija tokom jedne njegove posete Beču

  • 4

Bivši načelnik UKP Rodoljub Milović osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja i neovlašćeno prikupljanje podataka, kako piše "Politika". 

Prijavu protiv njega podneo je bivši zamenik direktora BIA Dragan Marković Markoni, a kako piše "Politika", Milović se sumnjiči da je angažovao lice sa kriminalnim dosijeom da prati državne funkcionere.

List navodi da je prijava podneta zbog sumnje da je Milović angažovao Milutina Markovića Putu, čoveka povezanog sa Dragoslavom Kosmajcem, da prati tadašnjek zamenika direktora BIA Dragana Markovića Markonija tokom jedne njegove posete Beču.

"Politika" piše da se slučaj desio krajem 2010. godine, kao i da je razmena podataka obavljena u jednom beogradskom restoranu mesec dana kasnije, a navodno je tom sastanku prisustvovao i sam Kosmajac, koga je premijer Aleksandar Vučić nedavno optužio da je "najveći narko-bos u SrbijI".

Milović je smenjen sa mesta šefa UKP prošlog meseca, zajedno sa još četiri šefa policijskih uprava, a na istoj konferenciji za novinare na kojoj je to saopšteno, Vučić je prvi put javno govorio o Kosmajcu.

Dragan Marković Markoni razrešen je sa mesta zamenika šefa BIA po svom zahtevu, nakon što se našao u središtu pažnje zbog saslušanja u "slučaju Peruača". Kako navodi "Politika", on je sada na poziciji savetnika direktora BIA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pera detlic

    22. jul 2014 | 11:46

    Svaka drzava ima svoju mafiju, samo u Srbiji mafija ima drzavu...!!!

  • Jova

    22. jul 2014 | 13:32

    Najposteniji policajac, po kazivanju njegovih kolegamverovatno je otisai predaleko i ko zna koga je otkrio u prljavim poslovima

  • Baja

    22. jul 2014 | 14:25

    KOLIKO MOŽEMO.DA ČUJEMO OD NJEGOVH KOLEGA,RADI SE O ČESTITOM ČOVEKU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA