Ubijen vođa Al Kaide, blizak saradnik Bin Ladena (FOTO)

Veruje se da je Mustafa Abu Jazid, koji je bio glavni operativni zapovednik Al Kaide i koji je ubijen u tom napadu, bio blizak s bivšim vođom ove grupe

  • 6

Najmanje šest istaknutih pripadnika Al Kaide u Pakistanu, među kojima i glavni operativni zapovednik Mustafa Abu Jazid, ubijeni su u američkom napadu bespilotnom letelicom u pakistanskoj regiji u Severnom Vaziristanu, preneli su danas mediji.

Napad se dogodio 10. jula na području Datahela u Severnom Vaziristanu, jednoj od sedam plemenskih regija gde je Pakistan pokrenuo vojnu operaciju prošlog meseca, u borbi protiv lokalnih i stranih militanata.

Veruje se da je Mustafa Abu Jazid, koji je bio glavni operativni zapovednik Al Kaide i koji je ubijen u tom napadu, bio blizak s bivšim vođom ove grupe Osamom bin Ladenom, kog su američke snage ubile 2011. godine u Pakistanu.

Sanafi al Nasr, rođak Bin Ladena, koji se nalazi se Siriji i u bliskim odnosima je sa zapovedništvom Al Kaide, izjavio je da je šest njegovih najdražih boraca ubijeno u napadu.

(Telegraf.rs / Izvor: thenews.com.pk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi BL

    22. jul 2014 | 19:25

    Sto nije cuvao ovce?Danas bi bio ziv i imao bi mir.

  • Kurta i Murta

    22. jul 2014 | 19:17

    Ako je bliski saradnik Bin Ladena onda je i bliski saradnik CIA-e.

  • ..M@skulin

    22. jul 2014 | 17:22

    ..svi su oni za svoje narode heroji,za istok Bin Laden,za nas Mladic,Karadzic,za Bosnjake Oric,hrvate Gotovina...ovi vodje sa istoka su mi cak i simpaticni ,bore se za svoj narod, sve dok ne pocnu sa pricama o jednoj vjeri Islamu,porobljavanju Hriscana i ostalim virtuelnim animacijama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA