Utajivačima poreza prete milionske kazne i zatvaranje radnji!

Novčane sankcije za firme koje ne izdaju račune su od 100.000 do dva miliona dinara, a onima koji krše zakon radnja može biti zatvorena na sedam, ili čak 60 dana

  • 30

Narednih dana poreski inspektori i više od 400 novih kontrolora, započeće strogu kontrolu izdavanja fiskalnih računa. Kazne za preduzetnike i pravna lica koji krše zakon su pooštrene, a uključuju i meru zabrane obavljanja delatnosti od sedam do 60 dana.

Vlasnici radnji i ugostiteljskih objekata moraće da plate od 50.000 do pola miliona dinara ukoliko budu uhvaćeni na delu, dok su novčane sankcije za firme koje ne izdaju račune od 100.000 do dva miliona dinara, prenose "Novosti".

Kao što je pre dva meseca najavio Nikola Ćorsović, državni sekretar u Ministarstvu finansija, radnici koji su donedavno bili angažovani na unošenju poreskih prijava na šalterima, a za čijim radom je prestala potreba, završili su obuku i spremni su da izađu na teren.

Kako kažu u Poreskoj upravi, fiskalne račune najčešće ne izdaju ugostiteljski objekti, trafike, butici, auto-perionice i restorani brze hrane. Inspektori neće, kao do sada, samo kačiti obaveštanja na radnjama da su zatvorene zbog utaje poreza, već će na objekte lepiti upadljive trake. To bi, smatraju u Ministarstvu finansija, trebalo da utiče i na moral poreskih obveznika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan .

    22. jul 2014 | 23:41

    Najpametnije da sve zatvorite,Fik i gotovo.

  • PoP

    22. jul 2014 | 23:40

    Znaci pocelo je necemo imati sto brzo pojesti u kafanu sesti ni novine kupiti!!?????..;…

  • Mile

    22. jul 2014 | 23:59

    Naravno, drugarici par puta zatvarali kafic zbog viska od 200 dinara . Na kraju su je i zatvorili. Lomi kicmu malim preduzetnicima ipak su oni pokretac svake privrede. Naravno ne mialim da su kafici pokretac priveede vec samo jedan klasican primer rada poresk2 uprave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA