RAT SE NASTAVLJA: Hamas odbacio primirje i raketirao Izrael

- Nema dogovora o produženju zatišja za dodatna četiri sata - naveo je zvaničnik Hamasa u poruci koju je poslao novinarima

  • 14

Zvaničnik Hamasa, Sami Abu Zuhri, odbacio je večeras produženje humanitarnog prekida vatre za četiri sata, koje je predložio Izrael.

- Nema dogovora o produženju zatišja za dodatna četiri sata - naveo je Abu Zuhri u poruci koju je poslao novinarima.

Izrael je sam postavio uslove za primirje, najavivši da će nastaviti da uništava tunele Hamasa prokopane ispod granice za ubicivanje u Izrael, navodi AFP.

 

U Parizu su državni sekretar SAD Džon Keri i evropski šefovi diplomatija razmatrali kako da se produži inacijalni prekid vatre od današnjih 12 sati i preraste u duže primirje.

U međuvremenu ekstremisti u pojasu Gaze ispalili su granate na izrael 12 sati nakon početka humanitarnog prekida vatre, koji je Izrael pristao da produži za još četiri sata, do ponoći po lokalnom vremenu, odnosno do 23.00 po srednjeevropskom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bari

    27. jul 2014 | 00:53

    Izrael proklet bio!

  • Marko

    27. jul 2014 | 05:21

    Ne lupajte gluposti..podrzavate teroriste koji ispaljuju rakete iz bolnica, skola, itd..podmecu zene i decu u iste..posle se zale kako se granatiraju zdravstvene ustanove..olos licemerni..puna podrska Izraelu..

  • neca

    27. jul 2014 | 10:29

    Te usijane islamisticke glave da nema zanimacije u vidu Izraela bi se okrenuli ka Evropi / za pocetak ka Balkanu gde mogu da imaju uporiste kod lokalnih muslimana. Ne znam kako Srbi mogu da navijaju za Hamas, kad su 5 vekova cekali da slicne glave odu odavde...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA