Evo šta građani Rusije misle o padu malezijskog aviona

Anketa je sprovedena u pet gradova Rusije - Moskvi, Sankt Peterburgu, Nižnjem Novgorodu, Jekaterinburgu i Novosibirsku i većina građana smatra da je avion oborila ukrajinska vojska

  • 2

Iako je istraga o uzroku pada malezijskog aviona još u toku, skoro polovina građana Rusije smatra da je avion oboren protivavionskim naoružanjem Vojske Ukrajine. Prema anketi ruskog Centra Levada, još 36 odsto smatra da ga je srušio ukrajinski lovac, prenosi list Komersant.

Onih koji smatraju da su ga oborili ukrajinski separatisti je tri odsto, dva osto ne isključuje teroristički napad, dok jedan odsto smatra da ga je oborila ruska vojska. Građana koji nisu mogli da daju odgovor je 16 odsto.

Zamenik direktora Centra Levada Aleksej Graždankin navodi da je tu reč o "razumnim ljudima koji ne znaju sta se desilo i ne preuzimaju odgovornost da optuže bilo koju od strana u konfliktu".

Po njegovim rečima, od smene vlasti u Kijevu, u Rusiji je "stvorena plodna osnova za državnu propagandu i optuživanje ukrajinskih vlasti za sve grehove".

- Kao rezultat toga, U Rusiji se ništa dobro ne očekuje od Kijeva, i kod građana se formira jednoznačna pozicija, mada za nju nema osnova - kaže Graždankin.

Anketa je sprovedena u samo pet gradova Rusije - Moskvi, Sankt Peterburgu, Nižnjem Novgorodu, Jekaterinburgu i Novosibirsku, odnosno tamo gde je stanovništvo najobrazovanije, naveo je Graždankin.

- Ako bi se anketa projektovala na svo stanovništvo Rusije, mišljenje bi bilo još jednoznačnije - ocenio je on.

Ruske vlasti optužuju Kijev za obaranje malezijskog aviona, što intenzivno prenose domaće televizije.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    30. jul 2014 | 11:19

    Ovakvi rezultati su mogli I da se ocekuju.Da li su istiniti to je znak pitanja.Prava istina nikada se nece saznati isto kao I za predhodni nestali B777.Narod mora da shvati I sa Ukrainske i sa Ruske strane da su posvadjani radi tudjih interesa odnosno velikih drzava koje su se uvek razvijali I bogatili na lrdjima siromasnih I malo razvijenih drzava.Samo jedna mala digresija.Kod nas desila se ista katastrofa kao u Ukraini.Veliki nacionalisti I patriote palili sirotinju I polupismen narod da mu je neko tamo kriv sto je druge vere nevidljivi neprijatelj a oni medjusobom trgovali I bogatili se.Sada ponovo ta ista sirotinja I beda ide kod tih istih patriota da rade za parce hleba.Zalosno je ali ovo je istina.Ovaj probnlem ne verujem da ce se lako I brzo resiti.Prodje nam zivot da posten I cestit narod nemoze normalno da zivi.Hostapleri I lopvi izgubili svaku granicu pristojnosti i normalnog ponasanja.

  • Boki

    30. jul 2014 | 11:27

    Jedes sta ti se servira. Kako gradani Rusije mogu da imaju drugacije misljenje kada u njihovoj javnosti kruzi jedna mogucnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA