SPOJILO SE NEBO I ZEMLJA: Snažno nevreme pogodilo Hrvatsku (FOTO) (VIDEO)

Za deo zemlje, Riječko i Dubrovačko područje, proglašen je crveni, najveći stepen upozorenja na ekstremne vremenske prilike, gde se očekuju grmljavinska nevremena i velike količine padavina, kao i jak vetar

  • 16

Jako nevreme koje je zahvatilo Hrvatsku, uglavnom primorje, ne prestaje ni danas i ciklon se sa područja Kvarnera sa obilnom kišom grmljavinom i "pijavicama" premešta prema unutrašnjosti i jugu zemlje.

Na ostrvima severnog Jadrana ponegde je palo preko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Za 24 sata na Silbi je palo 217,5 litara kiše, a na Istu čak 294 litre, što je rekordna količina padavina u jednom danu za to područje u julu.

Na Zadarskom području grmljavinsko nevreme, praćeno jakom kišom i olujnim jugom, "spojilo" je nebo sa zemljom, gradske ulice i trgovi za svega nekoliko minuta pretvorili su se u vodopade i jezera, piše Antena Zadar. Neke ulice su potpuno poplavljene, a vatrogasci imaju pune ruke posla u ispumpavanju vode iz poplavljenih prostorija, posebno na zadarskim ostrvima, a najgore je na Viru i Pagu.

Jutros je Jadrolinijin brod "Prizna" u Pašmanskom kanalu spasio brodić pod slovenačkom zastavom, koji je nekontrolirano plutao nošen olujnim vetrom, i uspešno je odvezen u luku Biograd.

Obilne padavine ali i nevreme u Hrvatskoj danas očekuju i u Dalmaciji, javlja Crometeo, i podseća da je Državni Hidro-meteorološki zavod izdao visok stepen upozorenja za celu zemlje.

Za deo zemlje, Riječko i Dubrovačko područje, proglašen je crveni, najveći stepen upozorenja na ekstremne vremenske prilike, gde se očekuju grmljavinska nevremena i velike količine padavina, kao i jak vetar.

Nevreme je danas nešto pre 15 časova stiglo i do Zagreba gde je jak vetar nosio suncobrane i rušio predmete sa terasa, a kiša je poplavila piste na aerodromu Ples zbog čega letovi kasne, piše 24sata.hr.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knindza

    30. jul 2014 | 15:17

    Sve se placa, OLUJA se vraca.

  • Dag

    30. jul 2014 | 16:07

    Kod njih je, uvek - nevera...

  • Nuno

    30. jul 2014 | 17:05

    Knindza ajde ne pricaj gluposti, prvo ovo stize i u Srbiju a ti huliganu od 14-5 godina koji istoriju znas samo na osnovu uvreda koji ostavljaju na fejsu tvoji vrsnjaci, ne pametuj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA