OČAJNA LOZNIČANKA: Hitna pomoć nije htela da dođe po mog polumrtvog oca!

Gordana Filipović iz Loznice tvrdi da lekari Hitne pomoći nisu hteli da dođu po njenog bolesnog oca, pravdajući se da čekaju da se desi neka saobraćajna nesreća

  • 39

Doživela sam užas u lozničkoj bolnici. Polumrtvog oca su mi izbacili sa odeljenja hirurgije, a Hitna pomoć nije htela ni da dođe kad smo ih zvali, priča ogorčena Gordana Filipović iz Loznice, ćerka Stanka Gligorića (81), koga su juče, u kritičnom stanju otpustili sa odeljenja hirurgije Opšte bolnice u Loznici.

Naime, njen otac koji boluje od Alchajmerove bolesti, nestao je u subotu i proveo 46 sati sam u šumi, bez hrane i vode. Pronašli su ga dehidriranog, izgrebanog, izmučenog. Prema njenim rečima, najstrašniji su bili crvi koji su se razmnožili u debelom crevu.

- Oca smo našli u utorak. Okupali smo ga i sredili. Međutim, kad smo krenuli da ga presvlačimo, počeli su da izlaze crvi! Nismo znali odakle. Kad smo mu raširili noge, crvi su počeli da izlaze iz analnog otvora kao iz mravinjaka!Bilo je strašno, uzeli smo usisivač i njime ih pohvatali, a kad smo pozvali Hitnu pomoć, oni nisu hteli da dođu - dodaje Filipović, piše "Kurir".

Ona je stavila bolesnog oca u auto i dovezla ga do Hitne, ali tamo ju je zatekla nova neprijatnost.

- Zamislite šta mi je rekao načelnik Hitne: "Pa nismo mi transportno preduzeće, mi moramo da čekamo i da budemo pripravni ako se desi neka saobraćajna nesreća, a ne da vozimo vašeg oca! Da ste ga čistili, ne bi crvi morali sad da obavljaju vaš posao". Na kraju su ga primili na odeljenje hirurgije - dodaje Filipović.

U bolnici su joj rekli da je njen otac medicinski fenomen i da su mu u šumi, najverovatnije dok je vršio nuždu, mušice ili crvi ušli u debelo crevo, tamo formirali larve i razmnožili se. Njen otac je sada fizički zdrav, ali je uprkos Alchajmerovoj bolesti, odbijen za tužu pomoć i negu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fedja

    31. jul 2014 | 00:43

    A Hipokratova zakletva? Bela koverta njima oci otvara

  • Mala

    31. jul 2014 | 00:47

    Tuga, tuga, tuga... I da se zalite, za tri dana ce sve da se zaboravi.Mislim da kod nas u Valjevu jedino ova sluzba iz zdravsvenog centra funkcionise kako treba. Kamo srece da se kolege iz drugih krajeva ugledaju na njih. Tuzno i za nesrecnog coveka a i za njegovu porodicu.

  • Miki

    31. jul 2014 | 00:59

    Nista cudno za zdravstveni centar u Loznici. Da je samo to problem... Licno sam imao iskustvo da mi se trazi da platim cifru od 5000din za carape za vene koje moja majka koristi a kao penzioner ima pravo na njih besplatno i dobila ih je par puta. A kad su gospoda videli da mogu da zarade na tome jer je to polovina prave cene u prodaji, onda je krenula distribucija i laganje kako ih vise ne nabavljaju jer ih nabavljaju samo onima koji naruce i spremni su da plate. Korupcija je ogromna i to bi trebalo istraziti. Ova zena da se potrudi maximalno da ovo istera do kraja ako treba i sa tuzbom ministarstvu zdravlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA