JAČI OD SUDBINE: Majka i sin rođeni bez ruku, ali žive punom parom! (VIDEO)

Linda i njen sin Timi rođeni su bez ruku zbog naslednog sindroma koji utiče na rast kostiju, ali to ih ne sprečava da vode normalan i sadržajan život

  • 5

Amerikanka Linda Banon i njen sin Timi rođeni su bez obe ruke zbog retkog naslednog sindroma koji utiče na rast kostiju.

Holt-Oram sindrom pred njih je stavio velike izazove, ali Linda i Timi se uspešno bore sa njima i savladavaju svaku prepreku na svom putu.

Linda je odrastala u Čikagu sa svojim roditeljima, braćom i sestrama. Kaže da joj odrastanje bez obe ruke zapravo i nije bilo teško jer nikada nije smatrala da je drugačija od drugih. 2004. udala se za svog dečka Ričarda i ubrzo zatrudnela, a doktori su im objasnili da bi i njihovo dete moglo da nasledi sindrom.

- Nakon ultrazvuka sam znala da će biti rođen bez obe ruke. Naravno, bili smo zabrinuti, ali znala sam da i on može živeti normalan život poput mene - kaže Linda.

Bila je u pravu. Maleni Timi nasledio je maminu hrabrost i pozitivu pa danas bez problema pliva, trenira taekwondo, igra video igre i bavi se svim aktivnostima kojima se bave njegovi potpuno zdravi vršnjaci. Baš kao i njegova mama, ne oseća da je drugačiji: "Ja sam kao i sva druga deca".

- Malo ga frustriraju dugmići, ali jako je pozitivan i zbog toga sam ponosna na njega - kaže Linda.

Mama i sin prava su inspiracija i podsticaj na prevladavanje svih životnih nedaća i dokazuju kako ništa nije nemoguće uz snagu volje i potporu okoline.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IceJomler

    1. avgust 2014 | 13:48

    A ja se brinem hoću li dobiti regres! FUJ! Svaka čast njima dvoma ali i ovom gospodinu! Ova žena i ovaj mladić imaju veoma dobrog i brižnog supruga i oca.

  • bgd

    1. avgust 2014 | 14:18

    Hrabri ljudi nema sta sve cestitke....

  • Tara

    1. avgust 2014 | 14:06

    Svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA