U Kineskoj fabrici izbila eksplozija, ljudi živi goreli! (FOTO)

- Za 20 godina koliko se bavim ovim poslom nikada nisam video toliko pacijenata sa opekotinama na preko 80 odsto tela - napisao je jedan lekar

  • 0

Najmanje 71 osoba je poginula, a više od 180 povredjeno, u eksploziji u fabrici auto delova za američke proizvodjače automobila u gradu Kunšan, u istočnoj kineskoj proviniciji Djangsu, blizu Šangaja, saopštili su danas zvaničnici.

Eksplozija se dogodila u subotu u fabrici gde se proizvode delovi za automobile raznih kompanija, uključujući "Dženeral motors", prenose agencije.

Rezultati preliminarnih istraga pokazuju da je eksploziju izazvala prašina, nastala dok su radnici polirali metal, u dodiru sa otvorenim plamenom, saopštila je kineska vlada, opisujući ovaj incident kao izbiljno kršenje bezbednosnih propisa.

Nekoliko menadžera fabrike je privedeno, saopštila je vlada, a Sinhua je javila da je pet predstavnika kompanije u pritvoru.

U gradu su otvorena četiri centra za davanje krvi koja je neophodna za pružanje pomoći povredjenima od kojih će neki u toku dana biti prebačeni u Šangaj i druge obližnje gradove na lečenje.

Gradske vlasti u Kunšanu su rekle da su pozvale lekare iz Šangaja i drugih regiona.

- Za 20 godina koliko se bavim ovim poslom nikada nisam video toliko pacijenata sa opekotinama na preko 80 odsto tela - napisao je jedan lekar na društvenom mikroblogu Veibo.

On je upozorio da bi konačni broj žrtava mogao biti "vrlo velik".

Vlasti u Kunšanu su rekle da je u trenutku eksplozije u fabrici bilo 264 radnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA