Janša možda ponovo bude premijer

  • 0

Savet stranke Lista Virant večeras je doneo odluku da ta partija neće podržati predlog da mandatar nove vlade bude lider Pozitivne Slovenije Zoran Janković, koji je pobedio na decembarskim izborima.

Odlukom Saveta Liste Virant ta partija se opredelila za vladu desnog centra što otvara mogućnost predsedniku Slovenske demokratske stranke Janezu Janši da bude ponovo izabran za premijera.

Predsednik države Danilo Tirk odlučio je da Jankovića predloži parlamentu kao mandatara, a kolegijum predsednika parlamenta danas je doneo odluku da se o novom mandataru u parlamentu glasa u sredu.

Zoran Janković za sada ima načelnu podršku 28 poslanika Pozitivne Slovenije i deset poslanika Socijalnih demokrata Boruta Pahora što mu ne obezbedjuje potrebnu većinu u parlamentu, jer za nju treba 46 poslaničkih glasova.

Stranka penzionera (Desus) će o eventualnoj podršci Zoranu Jankoviću odlučivati sutra, a još uvek je nejasna podrška dva poslanika italijanske i madjarske manjine, koji su već najavili da u slučaju tesnog ishoda ne žele da budu jezičak na vagi.

(izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA