A ŽALE SE NA KRIZU: Niko neće posao doktora u zatvoru za 52.000 dinara!

- U zatvoru trenutno imamo 161 zatvorenika, a plata bi bila 52.000 dinara, ali od novembra, kada smo otvorili konkurs nijedan lekar se nije pojavio - rekli su iz Okružnog zatvora u Subotici

  • 29

S obzirom da se bi se na prvi pogled moglo zaključiti da se u Srbiji, u kojoj posao nema više od 760.000 ljudi, vodi prava bitka za svako radno mesto, ipak ima solidnih poslova koje niko ne želi. Tako se na konkurs za lekara u Okružnom zatvoru u Subotici, koji je raspisan  u novembru prošle godine i gde bi plata bila oko 52.000 dinara, niko nije javio.

U Okružnom zatvoru u Subotici je rečeno da je pomenuto radno mesto već dugo upražnjeno iako su uslovi za rad dobri, pišu Naše novine.

- U zatvoru trenutno imamo 161 zatvorenika, a plata bi bila 52.000 dinara, ali od novembra, kada smo otvorili konkurs nijedan lekar se nije pojavio - kažu u zatvoru.

Predsednik Srpskog lekarskog društva Radoje Čolović je istakao da se kao jedino logično objašnjenje nameće to da nezaposleni lekari nisu ni znali da je konkurs otvoren.

- U Srbiji je mnogo nezaposlenih lekara, i sigurno bi bar jedan pristao da radi u Okružnom zatvoru. Smatram da je u pitanju neobaveštenost, iako je činjenica da bi svi radije birali da rade u nekoj bolnici ili kliničkom centru, bez obzira na to što u zatvoru ima manje posla - rekao je Čolović.

Međutim, ovaj slučaj nije usamljen. U Srbiji se raspisuje mnogo konkursa na koje se niko ne javlja. Iz Nacionalne službe za zapošljavanje kažu da ima mnogo zanimanja koja nezaposleni iz različitih razloga uporno izbegavaju.

- Srbi nisu zainteresovani ni za građevinske poslove, rudarstvo i ostale teže fizičke poslove, bez obzira na visinu zarade - kažu za ovaj list iz NZS-a.

Ministar pravde Nikola Selaković je istakao da je ovaj primer jasan pokazatelj da je naš narod razmažen i izbirljiv.

- Pokazalo se da nisu zainteresovani da rade, čak ni u Subotici, gradu sa preko 100.000 stanovnika. To možda svedoči koliko smo mi kao narod razmaženi i izbirljivi i koliko smo u stanju da sedimo kod kuće, ne radimo ništa i robujemo starim navikama - istakao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    4. avgust 2014 | 11:53

    Evo, ja sam jedan od onih koji je zeleo da se zaposli u Zatvoru u Subotici, ali su me odbili jer nemam godinu dana radnog iskustva. Pa se ja pitam, kako ja mogu da dodjem do tih godinu dana rada kad konkursa nema - a vec sest meseci konkurisem svuda gde stignem. Pri tome sam zavrsio u roku, sa prosekom 9... I o cemu mi onda pricamo? Postavljaju se uslovi koje mladi lekari ne mogu da ispune.

  • Moca

    4. avgust 2014 | 10:13

    A sto bi neko bio doktor za 50000 kad cuvar ima toliko.

  • Martin

    4. avgust 2014 | 11:45

    Covek koji se skolovao 20 godina i ko zna koliko para ulozio u sve to da bi radio u zatvoru za 52.000?Kako vas nije sramota?I jos se cudite nudi te posao,a niko nece.I treba da vam odu svi medicinari van zemlje niste ih u uopste zasluzili!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA