SKANDALČINA: Sekta koja se odvojila od SPC uči decu da pucaju! (VIDEO) (FOTO)

Mališani uzrasta od sedam do 17 godina, pod okriljem Svetolazarevog pravoslavnog omladinskog kampa, danimaa živeli u vojničkim uslovima u prirodi, pešačili po 10 km i spavali u pećini. Nosili maskirne uniforme i učili da pucaju iz takozvanih airsoft pušaka!

Devojčice i dečaci pucaju iz replika „kalašnjikova“, rade sklekove i spavaju u pećini. To su neki od jezivih prizora na fotografijama sa Svetolazarevog pravoslavnog omladinskog kampa (SPOK). Kamp je julu u bespuću Kučajskih planina organizovala „Srpska istinski pravoslavna crkva“ (SIPC), objavio je "Blic".

Ovekovečeno je kako su mališani uzrasta od sedam do 17 godina, pod okriljem ove sekte, deset dana živeli u vojničkim uslovima u prirodi, pešačili po deset kilometara i spavali u pećini.

Ono što je zapanjujuće jeste činjenica da su nosili maskirne uniforme i učili da pucaju iz takozvanih airsoft pušaka.

- Ova priča je poražavajuća. Jedna verska grupa, ma koja ona bila, ne sme na ovaj način da zloupotrebljava decu. Ovo je ništa drugo do zloupotreba maloletnika i njihovih verskih osećanja. To je kršenje i zakona i morala, i to je nedopustivo. Ne smeju se na takav način koristiti i stvarati versko-militantne organizacije. Čudno je da lokalne vlasti nisu odreagovale na militaristički kamp - kaže Živica Tucić, verski analitičar.

Pogledajte video klipove iz ovog kampa:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vr46

    4. avgust 2014 | 12:15

    Mora narod da bude spreman, deca sutra ce biti odrasli ljudi, spremni ako treba (nedaj boze) da brane zemlju, ne iskrivlaj te ovakve kampove kao neke teroristicke i verske fundamentalisticke radnje, i druge zemlje ovo rade i to "demokratske", ovo je ojacavanje borbenog duha jos od malih nogu, zasto je izrael jak ? razmislite malo, dolaze teska iskusenja, a srbiji niko nece pomoci ako sama nije speremna, dosta su unistavali ratnikcko u srbe,i ne dizite mnogo prasine, pozabavi te se sta rade vehabije po sandjaku i bosni.

  • SS Division Prinz Eugen

    4. avgust 2014 | 13:13

    Zloupotreba maloletnika je trenutno masovno kreiranje mlohave,alkoholičarsko-narkomanske,degenerične omladine. Iako nisam religiozan,milim da je ovaj kamp izvrstan.S obzirom na naš geografski položaj,očigledno je da su nam potrebni borci,a ne mlakonje!

  • Milan

    4. avgust 2014 | 15:13

    Super stvar ta dece nikada nece biti gejevi iz eu i izdavati zemlju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA