SRBICA POD OPSADOM: Revolveraški obračun na Kosovu!

Kosovski specijalci okupirali centar Srbice pošto je bivši poslanik Gani Geci ubio Ruždija Šaćirija. Geci je, posle revolveraškog obračuna, nestao

  • 16

Centar Srbice okupirali su pripadnici specijalne jedinice kosovske policije, ROSU, koji pokušavaju da uhapse bivšeg poslanika Demokratskog saveza Dardanije Ganija Gecija.

Geci je, po još ne razjašnjenim okolnostima, večeras ubio Ruždija Šaćirija.

Nejasno je kako je došlo do ovog obračuna. Kosovski mediji naklonjeni Demokratskom savezu Kosova, čiji je Gani Geci nekada bio član, tvrde da je Šaćiri pokušao da ubije Gecija, ali je nekadašnji poslanik bio brži.

Šaćiri je teško ranjen prebačen prvo u dom zdravlja u Srbici, a zatim u bolnicu u Mitrovici, gde je izdahnuo, prenosi RTS.

Sukob Gecija i Tačijeve stranke

Geci je, u novembru 2009. godine, izazvao ozbiljan skandal, jer je u skupštini optužio, doduše neimenovane članove vlade, ali i poslanike, da su prethodnih deset godina učestvovali u mnogim kriminalnim radnjama, uključujući i zločine sa političkom pozadinom.

Geci je, tokom kampanje za izbore 2010. godine naoružan ušao u studio jedne od prištinskih televizija i predizbornu emisiju.

Geci, nekadašnji pripadnik OVK, i sam se našao na meti napadača oktobra 2001. godine, kada su automobil u kojem se vozio kroz selo Laušu, u Drenici, rafalom iz automatskog oružja zasuli napadači koji nikada nisu identifikovani. Tom prilikom, ubijen je novinar dnevnika Bota sot Bekim Kastrati, a Geci je bio ranjen, prenosi RTS. 

Pucnjava je usledila posle Kastratijevog teksta u kome se navode zločini nad Albankama, koje su, navodno, počinili Hašim Tači i njegov bliski saradnik Sulejman Selimi, poznat i pod ratnim nadimkom Sultan. Selimi je sada komandant novoosnovanih Bezbednosnih snaga Kosova.

Euleks je, posle Gecijeve izjave i svedočenja navodnog učesnika u tim nedelima Nazima Blace, uhapsio četiri osobe i pokrenuo istragu protiv još nekoliko bivših šefova Obaveštajne službe OVK, listom visokih funkcionera Tačijeve stranke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    5. avgust 2014 | 00:03

    Samo se rokajte...pokazite svetu kako ste fin i miran narod !

  • Darius Serb

    5. avgust 2014 | 00:09

    Albanski gospodari rata se kolju za vlast izmedju sebe

  • Pape

    5. avgust 2014 | 00:10

    Da se hoce vise smiriti pa da se normalno zivi. Pustite vise napaceni narod na miru, dajte im to Kosovo ionako nikad nije nase bilo !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA