KAD ĆE STATI NEVREME? Evo koliko nas kišnih dana još očekuje u avgustu!

- U utorak posle podne i uveče i u toku noći lokalne kratkotrajne vremenske nepogode s gradom, jakim vetrom i obilnim pljuskovima. Pašće iznad 20 milimetara vode za tri sata. U sredu će količina padavina biti mestimično veća, ponegde i od 30 do 40 milimetra za 12 sati - navodi se u meteorološkom upozorenju RHMZ-a

  • 6

Posle sunčanih i sparnih jutara, Srbiju će u naredna dva dana u popodnevnim satima pogoditi jako nevreme. Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je upozorenje da nam predstoje grad, jak vetar i obilni pljuskovi, a i munje i gromovi nastaviće da paraju nebo.

- U utorak posle podne i uveče i u toku noći lokalne kratkottrajne vremenske nepogode s gradom, jakim vetrom i obilnim pljuskovima. Pašće iznad 20 ,milimetara vode za tri sata. U sredu će količina padavina biti mestimično veća, ponegde i od 30 do 40 milimetra za 12 sati - navodi se u meteorološkpm upozorenju RHMZ-a.

Ovakvo vreme neće odgovarati ni zdravim osobama, a kamoli hroničnim bolesnicima.

- Očekivana meteorološka situacija uticaće nepovoljno na većinu hroničnih bolesnika. Meteoropatske reakcije poput reumatskih bolova i nervoze mogu se pojačatim, naročito u drugom delu dana. Zbog ovakvog vremena preporučuje se i dodatna opreznost u saobraćaju - kažu biometeorolozi RHMZ-a.

Portparol Hitne pomoći u Beogradu i kardiolog dr Nada Macura dodaje da se osim nesvestice, hipertenzije, pada pritiska i šećera, mogu osetiti pospanost i razdražljivost.

- Građani u ovom vremenskim okolnostima gube volju za bilo kakvom fizičkom aktivnošću - kaže Macura za "Naše novine".

Sudeći prema prognozi vremena za ceo avgust, opreznost i pridržavanje saveta lekara biće nam neophodni čitavog ovog meseca.

Do kraja avgusta očekuje nas još 16 kišnih dana, od čega čak 13 sa grmljavinom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stars

    5. avgust 2014 | 00:45

    E pa ovako, najdalje sto mozete da predvidite kakvo ce vreme biti je dva-tri dana unapred i to postoji velika mogucnost da omanete. Sa druge strane, klimu mozete da predvidite kakva ce biti. Dakle, sve ove prognoze za mesec dana unapred nemaju veze sa mozgom.

  • Sljivic

    5. avgust 2014 | 00:11

    Dodje mi da se obesim kad ovo vidim! Auuuu koj pakao ko da smo u londonu ma i tamo manje pada

  • Ivanjica

    5. avgust 2014 | 06:28

    Samo da nekako prezimimo ovo "leto"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA