ALBANSKI MEDIJI: Srpska sekta sprema decu u crkvenom logoru! (FOTO)

- Ovo su strašne slike koje pokazuju šta se dešava u "Pravoslavnom omladinski kamp". Deca uzrasta od sedam do 17 godina nekoliko dana su predmet aktivnih vojnih vežbi, u toku kojih nose vojne uniforme i oružje - prenose mediji na Kosovu

  • 73

Većina albanskih medija prenela je vest o skandaloznom Svetolazarevom pravoslavnogm omladinskom kampu (SPOK), koji je u julu na Kučajskoj planini organizovala „Srpska istinski pravoslavna crkva“ (SIPC).

Ovu priliku Albanci su iskoristili da zbog tog događaja optuže Srpsku pravoslavnu crkvu i navedu da se pod njenim okriljem "deca uče kako da pucaju iz kalašnjikova i spremaju za rat".

Tako Koha ditore piše da se deca na ovom mestu uče kako da koriste "kalašnjikov", treniraju razne veštine i preživljavanje u pećinama.

- Ovo su neke strašne slike koje pokazuju šta se dešava u "Pravoslavnom omladinskom kampu". Deca uzrasta od sedam do 17 godina nekoliko dana su predmet aktivnih vojnih vežbi, u toku kojih nose vojne uniforme i oružje - navodi ovaj list.

Portal "Idea" prenosi da ovaj kamp nije samo verski, već patriotski crkveni logor, "gde se mladi ljudi uče kako da ratuju".

- Na ovome mestu se uči da je odbrana domovine sveta zapovest dužnost. Ovo je letnji kamp koji traje samo deset dana pre nego godinu dana, dok roditelji rado šalju svoju decu ovde - piše ovaj portal.

Portal "Telegrafi" navodi izjavu episkopa Akakija koji objašnjava da je ovaj kamp zabavnog karaktera i da je prevashodni cilj zabava dece.

-  Ja ću vam reći da od tih 10 dana i svih mogućih aktivnosti od igre i zabave, sportskih aktivnosti, planinarenja... Streljaštvo je bilo samo jedan dan tokom celog kampa. I mislim da je cela ta priča oko oružja u kampu i zloupotreba dece u vezi sa tim apsolutno preuveličana - kaže Akakije.

Podsetimo, organizacija SPOK je na društvenoj mreži "Jutjub" objavila reportažu o ovom kampu, u kome mališani uzrasta od sedam do 17 godina, pod okriljem te sekte, deset dana žive u vojničkim uslovima u prirodi, pešače po deset kilometara i spavali u pećini.

Ono što je zapanjujuće jeste činjenica da su nosili maskirne uniforme i učili da pucaju iz takozvanih "airsoft" pušaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    5. avgust 2014 | 17:28

    ШТА ЈЕ " ПРПА ШОШОНИ?? НИЈЕ ТО ЈОШ НИШТА КАД БУДЕ ДОШАО СУДЊИ ДАН !!!! КОСОВО ЈЕ СРБИЈА И ВИ ТО ЗНАТЕ ВРЛО ДОБРО КАКО СТЕ ГА ДОБИЛИ

  • Бакјер

    5. avgust 2014 | 16:58

    Прпа,јели шиптари?а?Фрка?

  • boky

    5. avgust 2014 | 20:10

    u ovoj jadnoj zemlji je patriotizam protuzakonit. pa i treba da vam oduzimaju komad po komad zemlje jer ste jadnici. pa sta ako su u maskirnim uniformama, mozda treba da obuku americke uniforme ili siptarsko kece da bi vi bili zadovoljni. mozes misliti siptari kazali kako se kod nas deca uce patriotizmu i to je razlog za proveru i postupanje pa vi ste dno dna jadni bedni i glupi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA