Dok Hrvati slave Oluju, oluja se sručila na njih! (VIDEO)

U Karlovcu je za samo 70 minuta palo je 88 litara kiše po kvadratnom metru. Dežurni meteorolog Dubravko Došen rekao je da za 23 godine službe nikada nije zabeležio ovako veliku količinu padavina u kratkom vremenu

  • 27

Karlovac je i danas zahvatila oluja a na mernoj stanici u tom gradu za samo 70 minuta palo je 88 litara kiše po kvadratnom metru i ta, ekstremna količina padavina u kratkom vremenu, izazvala je velike poplave u gradu i prigradskim područjima.

Karlovački dežurni meteorolog Dubravko Došen rekao je da za 23 godine službe nikada nije zabeležio ovako veliku količinu padavina u kratkom vremenu.

Zavod za hintnu medicinu Karlovačke županije potvrdio je da nije bilo povređenih u današnjem nevremenu, dok je Županijski Centar primio više od 100 poziva građana, koji se odnose na poplavljene kuće i poslovne prostore, a u prigradskim područjima i štale odakle se izvlače životinje.

Iz Javne vatrogasne stanice rekli su da je na jednoj kući izbio požar, da se uklanjaju automobili koji su ostali zarobljeni u bujičnim vodama, uklanjaju se grane i zemlja nanesena jakom bujicom na pojedine ulice u delu grada gde se aktiviralo klizište.

Bujična je voda ušla i u središnju zgradu Elektre tako da je u podrumskim prostorijama poplava visoka skoro jedan metar, kakvo je stanje u mnogim podrumima u Karlovcu, ali za sada ima samo manjih problema u snabdevanju strujom.

Nevreme je tokom prepodneva zabeleženo i na širem sisačkom području i delu zapadne Slavonije, piše Hina.

U Požegi je do 10 sati palo 32 litra kiše po kvadratnom metru, a u Topolovcu 31 litar. Grmljavinski pljuskovi su zahvatili i deo severozapadne Istre, a kiša se premešta ka Posavini.

Pogledajte kakvo je nevreme juče zadesilo Karlovac.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA