ŠTA ĆE SE SAD DESITI? Američki general ubijen u Avganistanu!

U napadu u bazi Karga, zapadno od Kabula, ranjeno je desetak američkih vojnika, a među ranjenima je i jedan nemački brigadni general. Reč je o visokorangiranom generalu

  • 31

Muškarac obučen u uniformu avganistanske vojske otvorio je danas vatru na pripadnike međunarodnih snaga u blizini jedne vojne baze, i tom prilikom ubio najmanje jednog američkog vojnika a ranio petnaest, saopštile su avganistanske vlasti.

U napadu u bazi Karga, zapadno o Kabula, ranjeno je desetak američkih vojnika, a među ranjenima je i jedan nemački brigadni general. Reč je o visokorangiranom generalu, prenosi američki list ali njegovo ime nije objavljeno. Navodi se da je pogođeno i nekoliko članova osoblja na poligonu i jedan avganistanski komandir, ali se detalji o njihovom stanju ne preciziraju.

Portparol Ministarstva odbrane Avganistana, general Mohamad Zahir rekao je da sve okolnosti napada još nisu poznate, ali da je "terorista u vojnoj uniformi" otvorio vatru na grupu stranih i avganistanskih vojnika. Portparol je precizirao da su ranjena tri avganistanska oficira, a da je napadač ubijen.

Jedan američki zvaničnik potvrdio je da je jedan američki vojnik ubijen, a desetak vojnika je ranjeno. I NATO je saopštio da je u toku istraga. Predstavnici NATO smatraju da je to bio "insajderski" napad, kakvih je u Avganistanu bilo i proteklih godina, i u kojima pripadnici snaga bezbednosti i vojske te zemlje okrenu oružje protiv vojnika NATO.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mika

    5. avgust 2014 | 17:38

    Terorista u svojoj drzavi, a sta su onda bolesni amerikanci ako su ovi teroristi

  • DD

    5. avgust 2014 | 18:18

    ŠTA TRAŽE U AVGANISTANU? KO JE TU TERORISTA?

  • Александар Џунић

    5. avgust 2014 | 18:26

    Сматрам да су то авганистанци урадили из Гаврила, пардон, из принципа.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA