LAŽNA UZBUNA: Na Infektivnoj klinici izolovan Somborac za kog se sumnjalo da ima ebolu!

Pacijent koji je dobio izuzetno jaku temperaturu požalio se svom lekaru, koji je zbog toga što je pacijent boravio u Libiji, u istom trenutku posumnjao na smrtonosnu zarazu

  • 7

U Kliničkom centru Srbije u ponedeljak je proglašena vanredna situacija i ceo sprat Infektivne klinike je bio ispražnjen, jer se sumnjalo da je jedan pacijent zaržen virusom ebole.

Detaljnom analizom utvrđeno je da pacijent nije bio zaražen smrtonosnim virusom ebole, već boluje od teškog oblika upale pluća, prenosi "Kurir".

Pacijent je dovezen iz Sombora uz maksimalne mere obezbeđenja. Pošto je dobio izuzetno jaku temperaturu požalio se svom lekaru, koji je zbog toga što je pacijent boravio u Libiji, u istom trenutku posumnjao na smrtonosnu zarazu.

U somborskoj zdravstvenoj ustanovi, kao i na Infektivnoj klinici je uvedena izolacija i vanredna situacija do rezultata pregleda. Srećom, radilo se o lažnoj uzbuni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apolitičan_lik

    6. avgust 2014 | 11:28

    Ljudi, čovek je došao iz Libije (tamo gde je vladao Gadafi, na severu Afrike i na obali Mediterana), a epidemija ebole je u Liberiji (vladao Čarls Tejlor,zapadna Afrika, na obali Atlantika). Poenta je da je ovde doktor digao uzbunu jer nije ukapirao da se čovek nije nalazio u zemlji pogođenoj epidemijom. Slično kao kad pomešaju Austriju i Australiju ili Siriju, Srbiju i Sibir.

  • Apolitičan_lik

    6. avgust 2014 | 09:04

    Dobro je da nije boravio u Lihtenštajnu... I posle neka neko kaže da imamo sreću što imamo vrhunske lekare, čast izuzecima. Malo opšte kulture nije na odmet.

  • pirat

    6. avgust 2014 | 10:00

    da smo pametni napravili bi poseban prostor za te sto dolaze kuci iz afrike i tamo ih smestili par dana pod karantinom nek sede dok se ne vidi da li su uredu pa onda nek idu kuci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA