MATIĆ: Očekujem pomak u istrazi ubistva Milana Pantića!

- Ceo tim koji je radio slučaj Ćuruvija pridodat je timu za Pantića. Veliki pomak u istrazi očekujemo na osnovu onog što se tehnički nije radilo prethodnih godina, a to je veštačenje poziva sa mobilnih telefona - izjavio je za predsednik Komisije za istinu o ubijenim novinarima, Veran Matić

  • 2

Sedam radnih grupa iz policije radi na dva pravca istrage ubistva novinara Milana Pantića, izjavio je za "Danas" predsednik Komisije za istinu o ubijenim novinarima, Veran Matić, koji je istakao da očekuje veliki pomak u istrazi.

On je dodao da se ta dva pravca istrage odnose na poslovanje Jagodinske pivare i cementare "Novi Popovac" kod Paraćina, koje se moguće "ukrštaju" i u jednom međupravcu.

Prema njegovim rečima, grupe su prvo formirane od policije u Jagodini, a ispitivanja i saslušanja sprovode se po nalogu jagodinskog tužioca.

Međutim, dodao je, pripadnici radne grupe za istragu ubistva Slavka Ćuruvije su nakon podizanja optužnice "pridodati" timu kolega koji istražuju ubistvo Pantića.

- Ceo tim koji je radio slučaj Ćuruvija pridodat je timu za Pantića. Veliki pomak u istrazi očekujemo na osnovu onog što se tehnički nije radilo prethodnih godina, a to je veštačenje poziva sa mobilnih telefona. Mogu da kažem da smo obavili veštačenje svih poziva sa mreže 064, a ranije je obavljeno i sa mreže 063. Kada se te analize završe i saslušaju još neke osobe, očekujemo da ćemo doći do relevantnih saznanja - ističe Matić, dodajući da se poslednjih meseci doslo do ubrzanih saznanja.

"Danas" piše da, prema onome što je dosad objavljeno, pretpostavlja se da je Pantićevo ubistvo naložio neko iz kruga lokalnih privrednika ili političkih moćnika, zbog Pantićevog pisanja. Ranija pretpostavka je bila da izvršioci u stvari nisu imali nalog da ubiju novinara, nego samo da ga zastraše.

- U svim istražnim radnjama imali smo puno problema u međunarodnoj komunikaciji. Reč je o zahtevima za saslušanje određenih osoba van Srbije, jedne u BiH, jedne u Nemačkoj. Očekujemo odgovor nemačkih vlasti na zamolnicu kako bismo mogli da saslušamo jednu osobu u Nemačkoj, bilo je odlaganja ovog saslušanja zbog određenog postupka koji se tamo vodi - kaže Veran Matić.

(Telegraf  / Tanjug / Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Željko

    6. avgust 2014 | 10:21

    Prvo treba da se kaže narodu ko su vlasnici Jagodinske Pivare i cementare Novi Popovac, pa da se ide dalje. Drugo, ko je omogućio tim biznismenima kupovinu istih preduzeća. Treće, ko je bio i zašto,protiv toga da se tim biznismenima prodaju ista preduzeća... Vrapci na grani znaju ko je vlasnik "Novog Popovca", a isto tako i vrapci na grani znaju o čemu je pisao pokojni novinar. Mi znamo i imamo informaciju da su atentatori hteli samo da ga zaplaše, a navodno ne znamo ni ko su oni, ni ko su nalogodavci, ni sve ostalo. Ćuruvija nam je interesantan jer je ubijen u Miloševićevo vreme, a ovaj u neko drugo pa istraga tapka u mestu. Smejurija od države i zakona, kao i pravosuđa i MUPa.

  • Outlaw

    6. avgust 2014 | 09:17

    Zasto Palmu ne saslusate vec jednom,javna je tajna u Jagodini da je imao udela u tome...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA