Otac blizanaca koje je rodila tajlandska surogat majka je pedofil? (FOTO) (VIDEO)

Tajlanđanka Pataramon Čanbua (21), surogat majka koja je rodila blizance australijskom paru i zadržala bolesnog dečaka, izrazila je spremnost da uzme nazad i dečakovu sestru, ukoliko se potvrdi da su te tvrdnje istinite

  • 3

Australijske vlasti pokrenule su danas istragu protiv oca beba blizanaca koje je rodila tajlandska surogat majka, pošto se ispostavilo da je više puta osuđivan zbog pedofilije.

Muškarac iz Banberija, južno od Perta, izazvao je polemiku širom sveta zbog toga što je, očigledno, napustio jednu od dve bebe, dečaka rođenog sa Daunovim sindromom, a prihvatio samo njegovu zdravu sestru bliznakinju, mada on i njegova supruga to osporavaju, prenosi AFP.

U još jednom zaokretu u priči koja je pokrenula žustru debatu o moralnim i pravnim osnovama međunarodne prakse rađanja dece posredstvom surogat majki, juče su se pojavili navodi da je otac beba, koji nije imenovan iz pravnih razloga, osuđivan za seksualno zlostavljanje dece, odnosno seksualno uznemiravanje tri devojčice.

Državna televizija Ej Bi Si navodi da je izdržavao trogodišnju za, a tvorsku kaznu zbog uznemiravanja dve devojčice mlađe od 10 godina kada je bio u svojim 30-im godinama.

Takođe je optužen 1997. godine po još šest optužbi za nepristojno ponašanje prema jednom detetu i, navodno, osuđen je na 18 meseci zatvora.

Vlasti u Zapadnoj Australiji saopštile su da su pokušale da uspostave kontakt sa parom u njihovoj kući, ali im, uz gomilu medijskih izveštača koji su se okupili ispred, niko nije otvorio vrata.

- U toku je istraga sa ciljem da se utvrdi da li je bezbednost deteta osigurana - rekao je portparol Odseka za dečju zaštitu u Zapadnoj Australiji Daren O''Mejli i dodao da njegova služba ima ovlašćenje da oduzme dete kada postoji značajna zabrinutost za njegovu dobrobit.

Tajlanđanka Pataramon Čanbua (21), surogat majka koja je pre sedam meseci rodila blizance australijskom paru i zadržala bolesnog dečaka, šokirana je navodima da je reč o ocu pedofilu, i izrazila spremnost da uzme nazad i dečakovu sestru, ukoliko se potvrdi da su te tvrdnje istinite.

Ona tvrdi da joj je, dok je bila trudna, agencija koja je posredovala između nje i australijskog para saopštila da roditelji žele da abortira, što je na Tajlandu protizvakonito, pošto su testovi pokazali da dečak ima Daunov sindom, ali je ona to odbila.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • roki

    6. avgust 2014 | 11:52

    Oduzmite mu dete,ovaj bolesnik nema prava na dete koje ce biti zlostavljano ako bude sa njim.Neznam kako uopste mogu da odobre posvajanje coveku koji je osudjen za pedofiliju!

  • annex

    6. avgust 2014 | 13:22

    Pitam se samo kako su uopste mogli da svoje dete ako je poznato da je " sumnjiv" .... Nema nikakve kontrole od drzave , strasno, a ovaj kadtrirani monstrum treba u zatvor u Tajland....tamo bas vole takve imbecile, naj verovatnije je nekad video barem jednu epizodu od " locked up abroad" .... Welcome to Thailand :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA