Crna Gora žali zbog Putinovih sankcija!

- Ministarstvo je naložilo ambasadi u Rusiji da detaljnije izvesti o specijalnim ekonomskim merama koje su definisane ukazom predsednika Rusije Vladimira Putina - saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore

  • 69

Pošto je Rusija proglasila jednogodišnju zabranu uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije ili su im se pridružile, na udaru će se naći i Crna Gora, koja je podržala sankcije uvedene Moskvi zbog sukoba u Ukrajini.

Iz Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore danas su izrazili žaljenje zbog odluke Ruske Federacije da uvede sankcije toj zemlji.

Kako objašnjavaju, usaglašavanje sa odlukama EU na liniji je ostvarivanja spoljno-političkih prioriteta, kao i poštovanja principa i vrednosti za koje se Crna Gora zalaže u međunarodnim odnosima a da nijednog trenutka nije imalo anti-ruski karakter.

- Ministarstvo je naložilo ambasadi u Rusiji da detaljnije izvesti o specijalnim ekonomskim merama koje su definisane ukazom predsednika Rusije Vladimira Putina - saopšteno je.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • visnja

    7. avgust 2014 | 17:07

    E bravo G Putine .... Sta ste vi mislil da vas on hrani hljebom dok ga vi bijete.., vi Crnogorci ste liz*******e Eu

  • Miseta

    7. avgust 2014 | 16:57

    Sad saka jada tako minorna uvodi sankcije svetskoj sili. Rusijo zgazi ih.

  • Miseta

    7. avgust 2014 | 16:56

    Sankcije, nego sta. Tako su se podlo i otcepili od SRJ. Primorje prodali Rusima za enorman novac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA