HAMAS: Rat nije završen, držimo Izrael na nišanu

- Hamasovci neće položiti oružje dok njihove zemlje ne budu oslobođene - poručio je Mušir al-Masri, visoki zvaničnik Hamasa

  • 4

Visoki zvaničnik Hamasa, Mušir al - Masri, reako je danas pristalicama na mitingu u Gazi da rat s Izraelom neće biti završen dok politički zahtevi te organizacije ne budu ispunjeni.

- Naši prsti su na obaraču i naše rakete su uperene na Tel Aviv - rekao je on, kako prenosi Asošijeted pres.

U Kairu se u međuvremenu vode indirektni pregovori o novim merama na granicama pojasa Gaze, koji je pod blokadom, i o produženju trodnevnog prekida vatre, koji sutra ujutro ističe.

Hamas zahteva da blokada bude ukinuta, ali Izrael insistira da ta islamistička organizacija najpre bude razoružana. Al-Masri je rekao da Hamas nikada neće razmatrati takav tahtev.

On kaže da hamasovci "neće položiti oružje dok njihove zemlje ne budu oslobođene". 

Na mitingu se okupilo nekoliko hiljada pristalica Hamasa i to je bilo prvo okupljanje aktivista Hamasa od početka izraelske ofanzive 8. jula.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    7. avgust 2014 | 17:12

    Ne znam kako misle da zaštite žene,decu ako ovako nastave.....Izrael neće sedeti i gledati bez odgovora a to je onda katastrofa za "običan" svet??!!Jadni ljudi!

  • vexystar

    8. avgust 2014 | 01:17

    Jer citate? Jer cujete sta izjavljuju vasi "jadni" muslimani... E super nemoj sutra kad odbiju nastavak pregovora i nastave gadjanje Izreala a ovi uzvrate da opet vicete jadan hamas jadni muslimani... Jadna bre crna zemlja sto je gaze

  • SAMOSTALNI CAR

    7. avgust 2014 | 21:59

    Izrael treba da ih sravni sa zemljom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA