Film Darka Lungulova pobedio na festivalu u Herceg Novom (VIDEO)

Ostvarenju "Spomenik Majklu Džeksonu" pripalo je Gran pri - "Velika zlatna mimoza" na 28. Montenegro film festivalu. Odluke žirija objavljene su na sajtu festivala, koji se završava večeras svečanim uručenjem nagrada na Kanli kuli u Herceg Novom

  • 0

Na 28. Montenegro film festivalu u Herceg Novom pobedio je film srpskog autora Darka Lungulova "Spomenik Majklu Džeksonu", kojem je pripao Gran pri - Velika zlatna mimoza.

To je jednoglasno odlučio žiri u sastavu: predsednik Meto Jovanovski i članovi Slobodan Šnajder i Branko Baletić, ocenivši da je taj film "hrabro i poetsko suočavanje sa surovom tranzicionom stvarnošću".

Zlatna mimoza za režiju dodeljena je crnogorskom reditelju Nikoli Vukčeviću za film "Ðečaci iz ulice Marksa i Engelsa" u kojem autor "uspostavlja blizak odnos filmske priče sa publikom vodeći veliku glumačku ekipu kroz burne godine naše prošlosti", obrazložio je žiri.

Zlatnu mimozu za najbolju mušku ulogu dobio je Janko Popović Volarić koji "suptilnim sredstvima u izuzetnoj glumačkoj suigri filma "Vis a Vis", reditelja Nevia Marasovića, gradi lik hipersenzibilnog mladog čoveka".

Zlatnu mimozu za najbolju žensku ulogu dobila je Jasna Ðuričić za "svedenu a raskošno odigranu ulogu majke porodice i društva u raspadu" u filmu "Varvari" Ivana Ikića.

Za scenario je nagrađen film "Bez motivacije" izraelske scenaristkinje i rediteljke Talije Lavije koja "ispisuje tragikomičnu priču žena - vojnika koje razotkrivaju surovu birokratsku svakidašnjicu Izraela - zemlje u ratu".

Za kameru su ravnopravno nagrađeni Dorđe Arambašić za film "Neposlušni" i Dimitrije Joković za film "Ðečaci iz ulice Marksa i Engelsa".

Odluke žirija objavljene su na sajtu festivala, koji se završava večeras svečanim uručenjem nagrada na Kanli kuli u Herceg Novom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA